Yaşam

Yaşanan acı yürekleri sızlatmıştı. 'Aylan Bebek' filmi Paris'te finale kaldı

Mülteci olarak Avrupa'ya gitmeye çalışırken batan teknede çok acı şekilde hayatını kaybeden ve cansız, küçücük bedeni Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahile vuran Aylan Bebek'in fotoğrafı yürekleri yakmıştı. 3 yaşında hayata veda ederek dünyanın yaşanan drama bir kez daha

Yaşanan acı yürekleri sızlatmıştı. 'Aylan Bebek' filmi Paris'te finale kaldı
03-12-2023 20:39

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sahile vuran minik bedeniyle göçmenlerin yaşadığı dramın sembolü haline gelen Aylan bebeğin ölümünün üzerinden 8 yıl geçti. Aylan bebeğin cansız bedeninin Bodrum'da sahile vurduğu tarih 2 Eylül 2015'ti. Minik Aylan'ın cansız bedeni Akyarlar Mahallesi'ndeki Fenerburnu sahilinde bulunmuştu.

O gün denklanşöre basılarak tarihe geçen bir fotoğraf çekilmiş, yaşanan acıların sembolü haline gelmişti. Aylan Kürdi'nin anısına bir film hazırlandı. Filme "Aylan Bebek" ismi verildi. O film Paris Uluslararası Film Festivali'nde finale kaldı. "Barış Köprüsü" sloganıyla 15-21 Aralık tarihleri arasında online olarak yapılacak festivalde finalist olarak seçilen "Aylan Bebek" filmi de yer alacak.

Aylan bebeğin anısı ve mülteci sorununa dikkat çeken film de ünlü isimler de bir araya geldi. Yönetmenliğini Ömer Sarıkaya’nın, yapımcı ve başrol oyuncalarından gazeteci Talat Atilla’nın yaptığı filmde eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da rol aldı.

Aydın ve Bodrum Belediyelerinin de katkı verdiği filmde, tanınmış oyuncu Wilma Elles, kısa süre önce vefat eden Mike Mitcell, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Hande Fırat’ın yanı sıra İranlı aktör Ali Sabri Belaid, Yunan aktör Hripsime Sargsan, Kadir Süleyman, Aydan Çakır, Dursun Hazerov Gonca Yeşil, Eymen Kaya, Mustafa Ayhan gibi tanınmış oyuncular yer aldı.

Filmin başrol oyuncularından ve yapımcısı Talat Atilla "Yeni Aylan Bebekler olmadın diye filmin tüm geliri mağdur Aylan Bebeklerin olacak. " dedi.

Etiketler Talat Atilla Aylan Bebek Muğla Bodrum Hande Fırat göçmen Suriye
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER