Ekonomi

Vergi affı, bu gece resmi gazetede yayımlandı, ilk ödeme Haziran'da

Vergi affı borç yapılandırma paketi Meclis te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete de yayımlanarak yasalaştı.

Vergi affı, bu gece resmi gazetede yayımlandı, ilk ödeme Haziran'da
25-03-2023 07:38

2023 vergi borcu yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Vergi affı düzenlemesi 31 Aralık 2022 tarihi öncesindeki borçlar için geçerli olacak. Düzenleme ile 2 bin TL’nin altındaki borçlar silinecek. Ayrıca 48 ay yapılandırma imkanı sağlanacak.

2023 Borç yapılandırma düzenlemesi yasasının yürürlüğe girmesiyle beraber vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları için süreç de başlayacak. Borç yapılandırma düzenlemesiyle 31 Aralık 2022 öncesine ait vergi borçlarını kapsayacak.

Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" veya e-devlet "www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapılabilecek.

Kanuna göre 31/12/2022 tarihinden önceki dönemlere ait olan vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları gibi borçlar için yeniden yapılandırma imkanı sağlıyoruz. Daha önce yapılandırma kapsamına girmeyen, adli para cezaları, üst kurul cezaları, sigara cezaları gibi cezalar da bu kanun kapsamında yapılandırılabilecek.

BAŞVURU MAYIS'TA, İLK ÖDEME HAZİRAN'DA

31 Aralık 2022 tarihi ve öncesine ait kamuya olan vergi, prim ve diğer borçların yapılandırılması için başvuru süresi nisan ayından mayıs ayına, ilk taksit ve peşin ödeme süresi de mayıs ayından haziran ayına uzatıldı. Buna göre, yapılandırma başvuruları 31 Mayıs’ta sona erecek. İlk taksit ve peşin ödeme de 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılacak.

patronlardunyasi.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER