Dünya

Tek argümanları da çöktü! İsrail destekçisi liderler, şimdi ne yapacaklar?

Filistinli mücahitlere yönelik yalan ve iftiralar tek tek çöktü. Gazze'deki soykırıma destek veren Batı'nın kullandığı en önemli argümanlardan biri olan 'festival katliamı' yalanı da gün yüzüne çıktı.

Tek argümanları da çöktü! İsrail destekçisi liderler, şimdi ne yapacaklar?
20-11-2023 21:08

İsrail ve ABD’nin ‘yalan’ terörü bitmek bilmiyor!

GALERİNİN DEVAMI <p>Gazze’de soykırım <a href=yapan işgalci İsrail, yalan terörüne durmaksızın devam ediyor. Gazze’de basın kuruluşlarını hedef alan ve şimdiye kadar 38 muhabiri katleden İsrail, diğer taraftan gerçeklerin üzerini örtmek için dezenformasyon yapıyor.

"><p>İsrail ve ABD’nin yaydığı yalanları çökerten Dezenformasyonla <a href=Mücadele Merkezi’nin kapsamlı çalışmasıyla gerçekler ortaya çıkıyor. Son yayınlanan Filistin özelinde Dezenformasyon Bülteni, İsrail’in yalan terörünü gözler önüne seriyor.

"><p>İşte <a href=İsrail ve ABD kaynaklı yalanlar ve gerçekler…

"><p><strong>“Filistinliler <a href=Oyuncak Bebekle Propaganda Yapıyor” yalanı

İddiaya konu videonun öncesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili görüntüler incelendiğinde, naaşın İsrail bombardımanında yaşamını yitiren Gazzeli bir çocuğa ait olduğu belirlenmiştir. Bölgedeki birçok yayın kuruluşu ve gazeteci, çocuğun hayatını kaybetmesiyle ilgili teyitli görüntüler servis etmiştir. Filistinli gazeteciler, görüntülerdeki naaşın Gazze’nin kuzeyinde yer alan ve bombardımana maruz kalan El Zeytun Mahallesinde yaşayan El Benna ailesinin 4 yaşındaki çocuğuna ait olduğunu bildirmektedir.

"><p><strong>HAKİKAT </strong></p><p>İddiaya konu videonun öncesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili görüntüler incelendiğinde, naaşın İsrail bombardımanında yaşamını yitiren Gazzeli bir çocuğa ait olduğu belirlenmiştir. Bölgedeki birçok yayın kuruluşu ve gazeteci, çocuğun hayatını kaybetmesiyle ilgili teyitli görüntüler servis etmiştir. Filistinli gazeteciler, görüntülerdeki naaşın Gazze’nin kuzeyinde yer alan ve bombardımana maruz kalan El Zeytun Mahallesinde yaşayan El Benna ailesinin 4 yaşındaki çocuğuna ait olduğunu bildirmektedir.</p><p> </p><p>Gazze’nin El Zeytun Mahallesi’ndeki el-Ehli Baptist Hastanesi’nin Vurulmasıyla İlgili, “Saldırıyı İsrail Değil, Hamas Yaptı” İddiası Bazı sosyal <a href=medya hesaplarından paylaşılan Gazze’nin El Zeytun Mahallesi’ndeki el-Ehli Baptist Hastanesi’nin vurulmasıyla ilgili, “Saldırıyı İsrail değil, Hamas yaptı” iddiası doğru değildir.

"><p><strong>HAKİKAT </strong></p><p>Gazze’nin kuzeyinde <a href=bulunan El Zeytun Mahallesi, günlerdir İsrail’in yoğun bombardımanında yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği bir bölgedir. Hastanenin bombalanmasıyla ilgili görüntüler incelendiğinde, alanı harabeye çevirecek etkiye sahip mühimmatın, Hamas’ın bugüne kadar kullandığı türden bir mühimmat olmadığı açıkça görülmektedir. Ayrıca İsrail propagandası yapan hesaplar tarafından, “Hastaneyi Hamas füzesi vurdu” iddiasıyla paylaşılan görüntülerin, 2022 yılına ait olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca İsrail ordusu tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, hastanelerin sığınak olarak kullanıldığı iddia edilerek, “Hastaneleri derhal boşaltın” tehdidinde bulunulmuştur.

"><p>Hananya Naftali’nin Çelişkili Paylaşımları İsrail <a href=Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun eski dijital medya sorumlusu Hananya Naftali, Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesinin bombalanmasının hemen ardından, “İsrail Hava Kuvvetlerinin, Gazze’de hastane vurduğunu” duyuran bir paylaşım yapmıştır.

Kısa süre sonra paylaşımı silen Naftali’nin, “Hastaneyi vuran füzenin, Gazze’den ateşlendiğini” iddia eden paylaşımlar yaparak dünya kamuoyunu manipüle etmeye çalıştığı tespit edilmiştir.

"><p>Ateşlendi” İddiasıyla Paylaşılan Görüntüler İsrail’in sosyal medyadaki resmi devlet hesabından, “Gazze’deki hastaneye ne olduğunu hâlâ sorgulayanlar için elimizde belge var” başlığıyla paylaşılan görüntüler <a href=manipülasyon içermektedir.

"><p>Görüntülerin paylaşılmadan önce manipüle edilecek şekilde kırpıldığı ve <a href=ters çevrildiği tespit edilmiştir. Görüntülerin düzenlenmemiş hali incelendiğinde, Gazze’den çıkan füzelerin İsrail yönüne doğru gittiği ve vurulan hastanenin konumunun füzelerin gidiş yönü istikametinde olmadığı belirlenmiştir.

"><p>“Pensilvanya Üniversitesi’nde Düzenlenen İsrail Karşıtı Protestolarda ‘Yahudi Soykırımı İstiyoruz’ Sloganları Atıldı” İddiası Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Pensilvanya Üniversitesi’nde düzenlenen İsrail <a href=karşıtı protestolarda ‘Yahudi soykırımı istiyoruz’ sloganları atıldı” iddiası doğru değildir.

"><p><strong>HAKİKAT</strong></p><p>Pensilvanya Üniversitesi’nde düzenlenen İsrail karşıtı protestolar sırasında kaydedilen görüntülerde birçok protestodaki gibi, “İsrail, İsrail saklanamazsın: Seni soykırımla suçluyoruz” sloganları atılmaktadır. Görüntülerde İsrail’i protesto eden <a href=öğrenciler iddia edildiği gibi, “Yahudi soykırımı istiyoruz (We want Jewish genocide)” değil, “Seni soykırımla suçluyoruz (We charge you with genocide)” şeklinde sloganlar atmaktadır.

"><p><strong>“İsrail <a href=Ordusu Hamas Liderini Yakaladı” yalanı

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, “İsrail ordusu Hamas liderini yakaladı” iddiası doğru değildir.

HAKİKAT

İddiaya konu görüntülerdeki şahıs Hamas lideri değil, geçtiğimiz ay yakalanan Karabağ’daki sözde Ermeni yönetiminin eski devlet bakanlarından Ruben Vardanyan’dır. Vardanyan Azerbaycan’ın Laçın’daki sınır muhafızları tarafından yakalanmış, terörü finanse etme suçundan tutuklanmıştır.

"><p><strong>“Hamile Bir Kadın Hamas Tarafından İşkenceye Uğrayarak Öldürüldü” yalanı</strong></p><p>Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, “Hamile bir <a href=kadın Hamas tarafından işkenceye uğrayarak öldürüldü” iddiası doğru değildir.

HAKİKAT

Bahse konu görüntülerin 2018 yılından beri dolaşımda olduğu ve “Meksika’daki suç örgütleri arasındaki şiddet olaylarını” gösterdiği tespit edilmiştir

"><p><strong>“Birleşmiş <a href=Milletler Barış Gücü, Lübnan’ı Terk Ediyor” yalanı

Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan, “Birleşmiş Milletler Barış Gücü, Lübnan’ı terk ediyor” iddiası doğru değildir.

HAKİKAT

Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Gücü, 18 Ekim’de resmi X hesabı aracılığıyla açıklamada bulunmuş ve görevlerine devam ettiklerini açıklamıştır. İddiaya konu görüntüler, BM birliklerinin görev yerlerinde rutin olarak yaptıkları rotasyonlar sırasında kayda geçmiştir

"><p><strong>İsrail’in <a href=Resmi Hesabından, “Roket Gazze’den fırlatıldı” İddiasıyla Paylaşılan ve Silinen Görüntü

İsrail’in resmi sosyal medya hesabından hastane saldırısı ile ilgili, “Roket Gazze’den fırlatıldı” iddiasıyla paylaşılan görüntüler doğru değildir.

HAKİKAT

Görüntülerde yer alan zaman göstergesindeki tutarsızlık fark edilmiş, gelen tepkiler üzerine İsrail’in resmi sosyal medya hesabı paylaştığı videoyu kaldırmıştır.

"><p><strong>“Hamas, Çatışmalardan Kaçmaya Çalışan Filistinlileri İnfaz Ediyor” yalanı</strong></p><p> Bazı sosyal medya hesaplarından, “Hamas, çatışmalardan kaçmaya çalışan Filistinlileri <a href=infaz ediyor” iddiasıyla paylaşılan görüntülerin İsrail-Filistin çatışmasıyla bir ilgisi bulunmamaktadır.

HAKİKAT

Bahse konu görüntüler, 2013 yılında Suriye’nin başkenti Şam’ın güneyindeki Tadamon Mahallesinde en az 41 sivilin öldürüldüğü anlara aittir.

"><p><strong>“Türkiye, İsrail’e Sebze Meyve Göndererek Yardım Ediyor” yalanı</strong></p><p>Bazı basın yayın organlarında yer alan “Türkiye, İsrail’e sebze meyve göndererek <a href=yardım ediyor.” iddiaları manipülasyon içermektedir.

HAKİKAT

Bahse konu haberlerde yer aldığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin İsraile herhangi bir yardımı söz konusu değildirUluslararası ticaret yapan bağımsız İşletmelerin karşılıklı anlaşmaları gereği birbirleriyle deniz yoluyla yaptıkları ticaretin “Türkiye, İsrail’e yardım yaptı” şeklinde paylaşılması manipülasyondur.

"><p><strong>“‘Farida Khan’ İsmiyle Açılan Hesabın Al Jazeera Muhabiri Olduğu” yalanı</strong></p><p> “Farida Khan” ismiyle açılan hesabın Al Jazeera ile bir ilişkisi olmadığı, manipülasyon amacıyla kullanıldığı belirlenmiştir</p><p><strong>HAKİKAT</strong></p><p>Kendini Al Jazeera’da çalışan bir <a href=gazeteci olarak tanıtıp, “Hastaneyi vuran füze Gazze’den ateşlendi” iddiasında bulunan hesabın sahte hesap olduğu tespit edilmiştir.

"><p><strong>“Al Jazeera’nin Canlı Yayınındaki Belgelerde, İsrail’e Roket Ateşi Açıldığı ve Roketlerden Birinin Başarısız Olarak Hastaneye Düştüğü Görülüyor” yalanı</strong></p><p>Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Al Jazeera’nin <a href=canlı yayınındaki belgelerde, İsrail’e roket ateşi açıldığı ve roketlerden birinin başarısız olarak hastaneye düştüğü görülüyor” iddiası doğru değildir.

HAKİKAT

İddiaya dayanak olarak gösterilen haberde, İsrail’in Gazze bombardımanından söz edilmektedir. Ekrandaki görüntülerde de Gazze’den atılan ve havada imha edilen bir roket görülmektedir. Haber ve görüntünün iddialarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır

">

Haber7

Filistinli mücahitlerin İsrail zulmüne karşı başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası başta siyonistler olmak üzere Batı medyası tarafından ortaya propaganda içerikli çok sayıda yalan öne sürüldü. Sosyal medya ve siyonistlerin güdümündeki basın kuruluşlarında Hamas'a yönelik "kadınlara tecavüz", "bebeklerin kafasını kesme", "sivilleri katletme", "esirlere işkence" gibi çok sayıda iftira atıldı. O yalanlardan biri de "festivalde sivillerin katledildiği" yalanıydı. Bu yalan da İsrail medyasının itirafıyla boşa çıktı.

İsrail'in yalanı çöktü! İşte hastane saldırısının perde arkasıİsrail'in yalanı çöktü! İşte hastane saldırısının perde arkası

HAARETZ'İN İTİRAFI TEK ARGÜMANI DA ÇÖKERTTİ

İsrail medya kuruluşu Haaretz, gündeme bomba gibi düşen bir itirafa imza attı.

Gazze’de soykırım yapan İsrail'in Hamas'ı suçladığı “festival saldırısı”nda gerçek bambaşka çıktı. İsrailli sivillerin öldüğü Nova Rave Festivali katliamının İsrail’e ait helikopterler tarafından yapıldığı tespit edildi.

Hamas’ın serbest bıraktığı esir: Bize çok iyi davrandılar!Hamas’ın serbest bıraktığı esir: Bize çok iyi davrandılar!

HEDEF GÖZETMEKSİZİN FÜZELERLE VURDULAR

Haaretz, bir polis kaynağına dayandırdığı haberinde, İsrail'in Hamas'ın yaptığını öne sürdüğü 7 Ekim'deki Nova Rave Festivali'ndeki katliamının İsrail Silahlı Kuvvetleri tarafından İsrail helikopterlerinin hedef gözetmeksizin ağır makineli silahlar ve füzeler kullanılarak gerçekleştirildiği belirtildi.