Spor

Spartak Trnava engelini dört golle geçen Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde grubunu lider bitirdi

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nda yer alan temsilcimiz Fenerbahçe, Spartak Trnava'yı sahasında 4-0 mağlup etti. Fenerbahçe bu skorun ardından puanını 12'ye yükseltti ve grubu lider tamamladı.

Spartak Trnava engelini dört golle geçen Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde grubunu lider bitirdi
15-12-2023 04:08

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nda yer alan temsilcimiz Fenerbahçe altıncı ve son maçında Spartak Trnava'yı konuk etti.

Fenerbahçe mücadeleden Edin Dzeko(2), Dusan Tadic(P) ve Ferdi Kadıoğlu'nun golleriyle 4-0 gibi net bir skorla galip ayrıldı ve puanını 12'ye yükselterek H Grubu'nu zirvede bitirmeyi başardı.

H GRUBU PUAN DURUMU

1- Fenerbahçe: 12 Puan
2- Ludogorets: 12 Puan
3- Nordsjaellend: 10 Puan
4- Spartak Trnava: 1 Puan

BEŞİKTAŞ KADROSUNA GÖRE ÜÇ DEĞİŞİKLİK

İsmail Kartal, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada, UEFA kadrosunda bulunmayan ve Beşiktaş karşısında ilk 11'de oynayan Samet Akaydın'ın yerine Jayden Oosterwolde'yi görevlendirdi.

62 yaşındaki çalıştırıcı, diğer değişikliklerini ise kale ve orta sahada kullandı. Kartal, Beşiktaş derbisine ilk 11'de çıkardığı Miguel Crespo'yu yedek soyundururken, yerine İsmail Yüksek'e şans tanıdı. Kalede ise Dominik Livakovic'in yerine İrfan Can Eğribayat oynadı.

Spartak Trnava karşısında kalede İrfan Can Eğribayat'ı oynatan Kartal, savunma dörtlüsünü Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, Alexander Djiku ve Ferdi Kadıoğlu'ndan oluşturdu. Orta ikilide İsmail Yüksek ile Fred Rodrigues görev alırken, hücum hattında İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski ve Dusan Tadic yer aldı. Gol yollarında ise yine Edin Dzeko'ya güvenildi.

İRFAN CAN EĞRİBAYAT KALEYE DÖNDÜ

Fenerbahçe'nin genç file bekçisi İrfan Can Eğribayat, 9 maç sonra formasına kavuştu. Sarı-lacivertli ekibe katıldığından beri aldığı süreleri olumlu kullanarak taraftarın sevgisini kazanan İrfan Can, Dominik Livakovic'in transferinin ardından 2. kaleci konumuna gerilemişti.

Buna rağmen daha çok Avrupa maçlarında forma şansı bulan 25 yaşındaki kaleci, gruptaki son 2 karşılaşmada görev alamamıştı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Fenerbahçe-Spartak Trnava maçında ilk düdük sesi geldi ve mücadele başladı.

12' Fenerbahçe, Dzeko ile gole yaklaştı. Rakibinden çok şık bir çalımla sıyrılarak ceza sahası içine giren Dzeko'nun vuruşu auta gitti.

23' Takac mutlak golü önledi! Ferdi'nin pasında Dzeko kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda Takac gole izin vermedi.

27' Fred'in son çizgiye kadar inip yaptığı ortada savunmadan seken topu önünde bulan Dzeko mutlak bir fırsattan yararlanamadı.

33' Dzeko'nun pasında çapraz pozisyonda Osayi-Samuel, Takac ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda Slovakyalı kaleci golü ayaklarıyla önledi.

36' Fenerbahçe aradığı golü Ferdi Kadıoğlu ile buldu. Rakiplerinden birer birer sıyrılan Ferdi Kadıoğlu düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı ve skoru 1-0'a getirdi.

Spartak Trnava engelini dört golle geçen Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde grubunu lider bitirdi

44' Fenerbahçe ikinci gole çok yaklaştı. İrfan Can Kahveci'nin vuruşunda Takac'ın sektirdiği topu kafayla filelere göndermek isteyen Szymanski çerçeveyi bulamadı.

45' Fenerbahçe, Spartak Trnava karşısında ilk yarıyı Ferdi Kadıoğlu'nun golüyle 1-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

48' Fenerbahçe ikinci yarıya golle başladı. Kazanılan penaltıda topu ağlara yollayan Tadic skoru 2-0'a getirdi.

Spartak Trnava engelini dört golle geçen Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde grubunu lider bitirdi - Resim : 2

58' Ferdi Kadıoğlu uzaklardan şansını denedi ancak top üst ağlarda kaldı.

60' Fenerbahçe farkı üçe çıkardı. Yaşanan müthiş karambolün ardından topu ağlara yollayan Dzeko skoru 3-0'a getirdi.

62' Dzeko'dan bir gol daha! İrfan Can Kahveci'nin pasında yerden güzel bir vuruşla ağları havalandıran Dzeko skoru 4-0 yaptı.

70' Joshua King'in ceza sahası içinden yaptığı vuruşta Takac rahat bir kurtarışa imza attı.

Etiketler uefa avrupa konferans ligi fenerbahçe spartak trnava
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER