ANTALYA

Sinan Ateş cinayetinde süreç bulaşanları yakarak ilerliyor.. tutuklu sayısı 13'ü buldu... Sırada kim var?

Sinan Ateş cinayeti giderek daha farklı bir boyut kazanmaya başladı. 2 özel harekat polisi tutuklandı. Toplam tutuklu sayısı ise 13'e yükseldi. Ak Parti Bursa İl Başkanı Merhum Sinan Ateş'in baba evinde taziyede bulundu. MHP ise sessizliğini koruyor. Öte yandan tetiği çektiği iddia edilen Eray Özyağcı hâlâ firari. Ankara'daki kameraların firari tetikciyi bir türlü görememesinin izahını ekliyor kamuoyu.

Sinan Ateş cinayetinde süreç bulaşanları yakarak ilerliyor.. tutuklu sayısı 13'ü buldu... Sırada kim var?
08-01-2023 03:53
08-01-2023 04:08
ANTALYA

Sinan Ateş cinayeti giderek daha farklı bir boyut kazanmaya başladı.
2 özel harekat polisi tutuklandı. Polislerin çakarlı araçla, tetikçileri İstanbul'dan Ankara'ya taşıdıkları belirtiliyor. 12 Eylül öncesi sol ve sağ gruplara silah verip, Amerikancı darbeye zemin hazırlayan yapı Gladyo'ydu... Ülkücü Sinan Ateş'in katledilmesine iştirak ettiği iddia edilen şahsın, sol görüşlü Hasan Ferit Gedik cinayetinde de ceza aldığı ortaya çıktı. Bu filmi tanıyor muyuz? Toplam tutuklu sayısı ise 13'e yükseldi. Ak Parti Bursa İl Başkanı Merhum Sinan Ateş'in baba evinde taziyede ulundu. MHP ise sessizliğini koruyor. Bazı milletvekilleri ile ilgili medya organlarında ileri sürülen iddialara da ir cevap verilmiyor.  Ankara'daki kameraların firari tetikciyi bir türlü görememesinin izahını bekliyor kamuoyu.

İddialara göre, Ankara girişinde polis kontrol noktasında durdurulmuşlar. Araçtaki polisler, kimliklerini gösterip devam etmişler. Eğer araçta polisler olmasa, hakkında yakalama kararı bulunan tetikçi orada emniyet güçleri tarafından gözaltına alınacak ve cinayet işlenmeyecekti.

Onlarca kamera ve yakalanma ihtimalini bile bile polisler bu olaya nasıl kalkıştı? İddialarar göre olay adli vaka gibi gösterilip 2 tutuklamayla sonlanacaktı. Polislere bunun garantisi verilmiş gibi. Ama devlet dediğimiz yapı görevini yaptığında failler dökülmeye başladığı ve devam edeceği iddia ediliyor. 

Eğer bu olay dar bir soruşturma ile sınırlandırılsa, tutuklanan 2 polisi belki de kamuoyu hiç bilmeyecekti. Ancak şu anda olayın seyri tamamen değişmiş durumda. Bu zincirde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok kritik görevden almalara gidebileceği, kabine değişikliğine bile şahit olunacağı savunuluyor.

Polislerin kullandığı araç kamu aracı değil. Sivil bir araç, onu da İstanbul'da başka bir şahıstan alındığı sanılıyor. Ertesi gün de getirip geri bırakmışlar.  Son derece rahatlar. Ama soruşturma derinleşince tek bir hamleyle (kamera kontrolü) açığa çıktılar.

Cinayetin kritik isimlerinden biri olan Doğukan Çep, İstanbul Beykoz'da emniyet güçleri tarafından yakalandı. Çep'in üzerinden 2 silah çıktığı belirtiliyor. Yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'ya sevk edilecek.
Çep, 2018'den beri aranıyordu. Çep için bazı medya kuruluşları "1 numara" olarak haber yaptı. İddialara göre bir numara o değil.  Ama ifadesinde tüm organizasyonu üzerine alarak  numara" haline getirilir mi? İşin bamteli burası, Öte yandan tetiği çektiği iddia edilen Eray Özyağcı hâlâ firari.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER