Gündem

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bomba paniği. Anadolujet uçağı 10 saat sonra kalktı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Batman’a giden Anadolujet uçağı, iki yolcunun “bomba” muhabbeti nedeniyle yaklaşık 10 saat geç kalktı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bomba paniği. Anadolujet uçağı 10 saat sonra kalktı
06-11-2023 02:09

İddiaya göre, Anadolujet’in saat 07.35’te Batman’a gidecek olan TK-7370 sefer sayılı uçağı uzun süre kalkmayınca iki yolcu sigara içmek için aralarında “Bomba var” muhabbeti yaparak sigara içmek istedi. Konuşmayı duyan yolculardan biri durumu görevlilere bildirip, ihbarda bulundu.

İhbar üzerine uçağın kalkışı durdurulup, yolcular indirilerek bomba araması yapıldı. İhbar asılsız çıkınca 2 kişi gözaltına alındı.

Uçak, son kontroller yapıldıktan sonra Batman’a inmek üzere saat 16.30’da kalkış yaptı. Öte yandan, mevcut sefer gecikince Batman’dan saat 09.35’teki aynı uçakla İstanbul’a gidecek olan yolcular mağdur oldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bomba paniği. Anadolujet uçağı 10 saat sonra kalktı

Batman yolcuları gelen uçakla İstanbul’a gitti.

HAMBURG'DA NE OLMUŞTU?

Hamburg Havalimanında Türk asıllı bir kişinin 4 yaşındaki kızını rehin alması olayı 18 saat sonra sona erdi. Havalimanı güvenliğini tehlikeye atan kişinin tutuklandığını açıklandı.

Hamburg polisinden yapılan açıklamaya göre, Türk olduğu belirtilen silahlı bir kişi içinde dört yaşındaki kızının da bulunduğu arabasıyla havaalanı güvenliğini aşarak, aprona çıktı.

Şüpheli, aracını o sırada pistte ilerlemekte olan Türk Hava Yolları uçağının önünde durdurdu. 4 yaşındaki çocuğuyla uçağa zorla binmek istedi. Silahlı olduğu belirtilen şahıs, aprona iki adet molotof kokteyli attı, havaya ateş açtı.

Ancak elinde başka patlayıcı olup olmadığı bilinmiyor.

Olay üzerine polis havalimanında geniş güvenlik önlemi aldı, uçuşlar iptal edildi. Uçaktaki yolcular tahliye edildi.

Polis olayın bir davayla ilgili olduğunu düşünüyor. Dört yaşındaki çocuğun annesi, kızının "kaçırılması" konusunda güvenlik birimlerine uyardı.

Hamburg Polisi Sözcüsü Sandra Levgrun, adamın mahkemenin çocuğun velayetini annesine verme kararına defalarca itiraz ettiğini ve kızıyla birlikte Türkiye'ye gitmek istediğini söyledi.

Alman medyası, polisin adamla bir tercüman aracılığıyla Türkçe konuştuğunu ancak Türkiye ile ne gibi bir bağlantısı olduğunun belirsiz olduğunu bildirdi.

Rudaw muhabiri Zınar Şino, "Bir adam, Hamburg Uluslararası Havalimanı'na silahla girdi ve havaya ateş açarak uçuşları durdurmasına neden oldu" dedi.

Şino, "Ateşlinin eşiyle bir sorunu vardı ve karısı ve iki çocuğu seyahat etmek isterken havalimanına girdi" dedi.

Hamburg polisinden yapılan açıklamada, Hamburg Havalimanı'nda "rehine olayının" sona erdiği, kızıyla birlikte aracından inen şüphelinin direnmeden gözaltına alındığı ve kızın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Alman basınına göre, kızını rehin alan 35 yaşındaki baba, Türkiye'ye gitmek istiyordu.

Etiketler Sabiha Gökçen Havalimanı Uçak Batman
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER