Spor

Rus taraftarların Ebrar Karakurt'lu Erik Dalı coşkusu

Kariyerine Rusya nın Baltık Denizi kıyısındaki Kalingrad şehrinde devam eden milli veoleybolcu Ebrar Karakurt, Rus voleybolseverleri coşturmaya ve takımını zirveye taşımaya devam ediyor.

Rus taraftarların Ebrar Karakurt'lu Erik Dalı coşkusu
09-01-2024 11:11

Lokomotiv Kaliningrad ligin namağlup lideri ve efsane takımı Dinamo Moskova'yı 3-1 mağlup ederken Ebrar Karakurt kariyer rekoru kırdı.

Genç voleybolcu, maçı 40 sayıyla tamamladı.

Lokomotiv Kaliningrad'ta forma giyen 23 yaşındaki Karakurt'un takımın taraftarlarına Erik Dalı oynamayı öğreten videoları sonunda meyve verdi.

Son iç saha maçında Ebrar'ın aldığı sayılar sonrası coşan taraftarar Erik Dalı oynadı. O anlar sosya medyada büyük ilgi gördü:

Ebrar Karakurt'tan mesajlar

Karakurt, Rusya'nın önde gelen spor stesi Cmapionat.ru'ya verdiği özel röportajda "Rusya benim için inanılmaz bir macera” dedi.

Röportajı yapan Yelen Kovalenko, "Ebrard Karakurt, Lokomotiv'de harika oynuyor, takım arkadaşlarına Türkçe öğretiyor ve başarısının sırrını paylaşıyor. 23 yaşındaki voleybolcunun parlak oyunu ve samimi duyguları artık sadece Türkiye'de değil Rusya'da da voleybolseverlerin kalbini kazanıyor" diye yazdı.

Röportajdan bazı bölümler şöyle:

Birkaç aydır Rusya'dasınız. Nasıl oldu? Neler seni şaşırttı?

Rusya benim için inanılmaz bir macera. Lokomotiv taraftarlarından güçlü destek var, iç saha maçlarında inanılmaz dostça bir atmosfer var. Taraftarlar çok arkadaş canlısı, burada kendimi evimdeymiş gibi hissettirdiler. Bazı şehirlerdeki soğuk başlangıçta beni şok etti. Ama beni en çok etkileyen şey, deplasmana gittiğimiz şehirler arasındaki mesafeydi.

Rus mutfağını nasıl buldunuz?

Türk mutfağından oldukça farklı. Ama zaten birkaç favori yemeğim var, unlu mamuller özellikle iyi.

Takıma alışmak zor oldu mu? Dil engeliyle nasıl başa çıkıyorsunuz? Biraz Rusça kelime öğrendiniz mi?

Takıma uyum benim için zor olmadı. Çok sıcak karşılandım. Pek çok Rusça kelime öğrendim ve en sevdiğim kelime pajalusta, lütfen! Ama elbette Rusça konuşup Rusların ne dediğini anlamak benim için oldukça zor. Her geçen gün kendimi geliştirdiğimi ve gelecekte bunun benim için çok daha kolay olacağını düşünüyorum. İletişim açısından dil engeli yoktur. İnsanlar iletişim kurmak isterse her zaman bir yolunu bulurlar. Ekipteki pek çok kişi zaten Türkçe kelimeleri biliyor, hepsi benim Türkçe öğretmeni olarak yeteneğim sayesinde!

Çok parlak bir görünümünüz ve ilginç yüz ifadeleriniz var, genel olarak çok duygusalsınız. Sette yardımcı oluyor mu?

Voleybol oynamayı tüm duygularımla seviyorum. Benim amacım bu! Elbette beni izleyenlerin duygularımı anladığını ve yüzde 100 özveriyle oynadığımı bilmek beni çok mutlu ediyor.

Günlük hayatta nasıl birisiniz? Kendinizi üç kelimeyle tanımlayın.

Günlük hayatta eğlenceyi severim, sürekli şakalaşırım ve çok enerjik biriyim.

Kariyer gelişiminiz çok hızlı: Türkiye'nin ve ardından İtalya'nın en iyi kulüplerinde oynadınız ve milli takımda işler iyi gidiyor. Bir sporcu olarak kendinize hangi hedefleri koyuyorsunuz?

Kariyerimden çok memnunum. Şu ana kadar doğru kararlar verdiğimi düşünüyorum. Rusya şampiyonluğunu kazanmak istiyorum. Ve ayrıca milli takımımla olimpiyatlarda altın madalya kazanmak!

Milli takım oyuncususunuz ve oynadığınız takımlar her zaman uluslararası turnuvalarda oynuyor. Ancak Rus kulüpleri hâlâ böyle bir fırsattan mahrum. Peki kariyerinize İtalya'dan sonra neden Rusya'yı tercih ederek devam ettiniz?

Konfor alanımın dışına çıkmayı seviyorum. Ve Rusya ligi bunun için ideal. Kararımdan çok mutluyum. Evet, ne yazık ki burada, Rusya'daki Avrupa kupalarına katılamıyorum. Ancak yakın gelecekte durumun değişeceğini umuyorum.

Bu kadar parlak zaferlerden sonra muhtemelen artık sokakta tanınacaksınız. Artan ilgi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türkiye’de hemen hemen herkes beni tanıyor. Tabii ki bu durumdan çok mutluyum. Ancak bazen bu kadar artan ilgiyle baş etmek kolay olmuyor. Rusya'da bu konuda herhangi bir gerginlik hissetmiyorum.

Fakat övgünün olduğu yerde nefrete de her zaman yer vardır. Buna nasıl tepki veriyorsunuz?

Nefret edenler sayesinde ünlü oldum!

Türk milli takımında ve İtalya’da 99 numarayla oynadınız. Bu numara neden, bir anlam taşıyor mu? Peki neden Loko'daki numaranı değiştirdin?

Dokuz benim uğurlu sayımdır. Ve iki dokuz çifte şans anlamına gelir. Ben de son çıkan olmayı seviyorum. Bu sayıyı Lokomotiv'de değiştirdim çünkü burada sayılar 30'a kadar çıkıyor. Sevgili Rusya ligi, lütfen sayıları 99'a kadar yapın!

Şu anda dünyanın en iyi forvetleri listenizin başında kim var?

Melissa Vargas. O benim en iyi arkadaşım ve o en iyisi!

Aynı pozisyondaki diğer oyunculara göre avantajınız olarak neyi görüyorsunuz?

İç motivasyonumda. Ve duygularımı gizlemeden oynuyorum.

patronlardunyasi.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER