Gündem

Gözaltına alınmıştı. Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

RTÜK Başkanı Şahin gece yarısı açıklama yaparak, gazeteci Ayşenur Arslan'ın Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeler nedeniyle Halk TV hakkında inceleme başlattıklarını duyurmuştu. Konuyla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ankara'daki hain s

Gözaltına alınmıştı. Ayşenur Arslan serbest bırakıldı
03-10-2023 15:09

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ayşenur Arslan'ın Ankara'daki canlı bomba saldırısının ardından kullandığı ifadeler nedeniyle Halk TV ve Arslan hakkında inceleme başlattı. 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin incelemeyi gece yarısı X (Twitter) hesabından duyurdu.

Şahin paylaşımında "Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı.

AYŞENUR ARSLAN'A SORUŞTURMA 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan'nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik sarfettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

ARSLAN GÖZALTINA ALINDI 

Gazeteci Seyhan Avşar, Ayşenur Arslan'ın gözaltına alındığını bildirdi.

Arslan, "Çok üzgünüm yanlış anlaşıldım, yanlış anlaşıldığım için üzgünüm, teröre sonuna kadar karşı olduğumu, meslek hayatım boyunca hep terörün hep karşısında olduğum bilinir. Adımın terörle ve teröristle anılmasının büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle çok üzgünüm. Terör eylemiyle ilgili gündemde olan soru işaretlerini tekrarlamaktan ibaret benim yaptığım. Beni tanıyan hiç kimse benim teröre ve teröristlere destek olmayacağımı bilir. Beni tanıyan ve birlikte çalıştığım bütün gazeteciler meslek hayatım boyunca terörün karşısında bir adım geri atmadığımın tanığıdır" açıklamasında bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde Ankara’da meydana gelen terör saldırısına yönelik sarf ettiği sözlere ilişkin Ayşenur Arslan, ifadesi alınmak üzere Savcılığa getirildi.

Arslan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

NE DEMİŞTİ?

Gazeteci Ayşenur Arslan Halk TV'deki programında Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili konuşurken “Belki o kişi üzerine bomba olduğunu bilmiyordu. Gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şeye aykırı, durup dururken kendini patlatmış. Ankara’da bir arabayı açıp düz kontakla çalıştırmak yerine neden Kayseri'de birini öldürerek ‘Ben geliyorum heeey. Bombalar sırtımızda tabanca belimizde nedir yani..." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: DHA Etiketler Gündem Ayşenur Arslan Halk Tv Ankara patlama
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER