Ekonomi

Danone ABD'deki organik süt ürünlerini Platinum Equity'ye devrediyor

Fransız gıda grubu Danone, portföyünü düzenlemeye yönelik stratejik bir hamleyle, Horizon Organic ve Wallaby markalarını da içeren ABD ndeki premium organik süt ürünleri operasyonlarını Platinum Equity ye satmak üzere bir anlaşma imzaladı.

Danone ABD'deki organik süt ürünlerini Platinum Equity'ye devrediyor
02-01-2024 10:09

Bu karar, Danone'nin Mart 2022'de kamuoyuna duyurduğu varlık rotasyonu stratejisinin bir devamı niteliğinde.

Investing.com’un haberine göre Danone CEO'su Antoine de Saint-Affrique, elden çıkarmanın şirketin sağlık merkezli markalardan oluşan çekirdek koleksiyonuna daha fazla odaklanmasını ve büyüme öncelikleri olarak belirlenen alanlara yeniden yatırım yapmasını sağlayacağını vurguladı. Danone organik süt ürünleri segmentinin önemli bir kısmından ayrılıyor olsa da, elden çıkarılan işletmedeki azınlık hissesini koruyacak.

İşlemin finansal detayları Danone tarafından açıklanmadı. Ancak şirket, bu satışın 2024 yılındaki mali sonuçlarını etkilemesinin beklendiğini belirtti. Şu an itibariyle Platinum Equity, satın almanın finansal yönlerine ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı.

Danone'nin şu anda satmayı kabul ettiği ABD'deki organik süt ürünleri işi, dünya çapındaki gelirinin yaklaşık yüzde 3'ünü temsil ediyor. Şirketin gelirine katkıda bulunmasına rağmen, bu segment Danone'nin geçtiğimiz yılki benzer satış büyümesi ve yinelenen işletme marjı üzerinde azalan bir etkiye sahipti.

Bu duyuru, Danone'nin Ocak 2023'te ABD organik süt ürünleri sektörü için olası bir satış da dahil olmak üzere çeşitli stratejik alternatifleri değerlendirdiğini açıklamasının ardından geldi. Horizon Organic ve Wallaby markaları süt, krema, yoğurt, peynir ve tereyağı gibi bir dizi organik süt ürünü sunmakta ve süt ürünleri endüstrisinde niş bir pazara hitap etmektedir.

patronlardunyasi.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER