Ekonomi

Birleşik Krallık'ın büyüme görünümünde istikrasızlık endişesi artıyor

Birleşik Krallık ekonomisinin bu yılın ilk yarısında resesyona girmemeyi başarmasına rağmen, ekonomide istikrarsız görünümüne ilişkin kaygıların arttığı bildirildi.

Birleşik Krallık'ın büyüme görünümünde istikrasızlık endişesi artıyor
11-08-2023 19:11

Britanya Ticaret Odaları Birliğinden (BCC) yapılan açıklamada, ülkede işletmelerin yüksek enflasyon ve artan politika faiz oranları nedeniyle zorlandığı, küresel ekonomik belirsizliklerin ve sıkılaşan istihdam piyasasının da baskı unsuru oluşturduğu kaydedildi. Açıklamada, Birleşik Krallık ekonomisinin teknik resesyona doğru ilerlediği, ülkedeki işletmelerin son yılların en zor döneminde ayakta kalmaya çalıştığı kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen BCC Araştırmalardan Sorumlu Başkanı David Bharier, “Birleşik Krallık ekonomisi istikrarsız bir görünüm sergiliyor. En son üç aylık ekonomik anketimiz, çoğu küçük ve orta ölçekli işletmenin, yatırım, nakit akışı veya satışlarda herhangi bir iyileşme bildiriminde bulunmadığını gösteriyor. İşletmelerin yüzde 41'i yükselen faiz oranlarının etkisinden endişe duyuyor.” ifadesini kullandı.

Ülkede muhalefette bulunan İşçi Partisi'nin Gölge Maliye Bakanı Rachel Reeves ise eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, “13 senedir iktidarda bulunan Muhafazakar Parti'nin ekonomiyi yönetememesi nedeniyle büyüme yerlerde. Muhafazakar Parti ülkeyi düşük büyüme ve yüksek vergi döngüsüne mahkum etti.” değerlendirmesinde bulundu.

patronlardunyasi.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER