Gündem

Barış Yarkadaş kararını TV100 canlı yayınında açıkladı...

TV100.com yazarı gazeteci Barış Yarkadaş, TV100'ün gündem belirleyen programlarından Kübra Par ile Farklı Açılar'da "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" demişti. Yarkadaş, kararını TV100'ün ses getiren programı Gürkan Hacı ile Taksim Meydanı'nda aç?

Barış Yarkadaş kararını TV100 canlı yayınında açıkladı...
07-11-2023 00:09

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı’nda, “değişimciler”in adayı Özgür Özel, ikinci turda 812 oyla, partinin yeni genel başkanı seçildi. Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa veda etmek zorunda kaldı.

CHP'de değişimin ardından TV100.com yazarı gazeteci Barış Yarkadaş'ın, TV100'ün gündem belirleyen programlarından Kübra Par ile Farklı Açılar'da "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Yarkadaş'ın kararı, ne diyeceği merakla bekleniyordu. Yarkadaş kararını TV100'ün ses getiren programlarından olan Taksim Meydanı'nda açıkladı.

Yarkadaş şunları söyledi:

Bu video 29 milyon kişi tarafından izlenmiş. Daha Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaşmamaıştı. Sayın genel başkanla yola devam edilmesini istiyordum.

Kılıçdaroğlu'na hakkımı helal ediyorum, kendisinin de hakkını helal etmesini isterim.

Uzun yıllardır gazetecilik yapıyorum. Benim gazetecilik dışında hiçbir gelirim yok. Bu kurum çalışanlarını özgür kılan bir kuruluş.

Bir ben gazeteciliği iktidarı denetleyen bir meslek olara görüyorum. Halkın çıkarlarını gözetiyorum.

CHP'nin eski vekili olduğum için siyasi olarak da tavır alıyorum. Türkiye'de bu tür iddialı sözler hep dile getirildi.

Kamoyuna verdiğim sözü tutuyorum. Saat 23:49 itibariyle söz verdiği üzere aktif gazeteciliği bırakıyorum.

Ayrıntılar geliyor...

Barış Yarkadaş Kimdir?

Gazeteci Barış Yarkadaş 1974 yılında Kars’ın Susuz İlçesi’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kars’ta tamamladı. 1988 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’un Üsküdar İlçesi’ne yerleşti. Lise öğrenimini Sultanahmet Matbaa Meslek Lisesi’nde tamamladı. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi ile Marmara Üniversitesi Matbaacılık Bölümü’nde öğrenim gördü. Üniversite yıllarında gazeteciliğe profesyonel olarak adım attı. Yeni Doğu, Güneş, Yeni İstanbul, Halkın Gücü, Radyo Yenigün ve KMP Anadolu TV’de çalıştı. TV 8’in kuruluş sürecinde görev aldı.

Barış Yarkadaş, bu süreçte yaklaşık iki bin üyesi olan Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin İstanbul Şube Başkanlığı’nı üstlendi. Başkanlığa iki kez seçilen Yarkadaş, sektörün sorunlarının çözümü için aktif bir mücadele yürüttü. Aynı süreç içinde, Star ve Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere çok sayıda yayın kuruluşunda çalıştı. Askerlik görevini Van’da tamamlayan Yarkadaş, 2006 yılında Gerçek Gündem adlı internet sitesini kurdu. Yarkadaş geçtiğimiz yıl gercekgundem.com'u devretti.

Yarkadaş, M1 TV, Dem TV, Kent TV, Cem TV, Kent Radyo, Yön Radyo ve Box Radyo’da da programlar yaptı. 2011 yılında Halk TV'de görev üstlenen Yarkadaş, daha sonra KRT TV ve TELE1'de de programlar yaptı. Yarkadaş Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin ödüllerine sahip olan Yarkadaş’ın “Hepsi Yaralar Sonuncusu Öldürür” ve ” Aksaray’ın Sırları” adlı iki kitabı vardır.

Yarkadaş, 7 Haziran ve 1 Kasım’da yapılan 2015 Türkiye genel seçimlerinde 25 ve 26.dönem İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girmiştir.

Yarkadaş son dönemde yazırlarıyla TV100.com'da, konuşmaları, değerlendirmeleri ve kulisler haberleri ile TV100 ekranlarında yer alıyordu.

Etiketler Barış Yarkadaş Yarkadaş gazetecilik Taksim Meydanı Kübra Par Özgür Özel Gürkan Hacır 38. Olağan Kurultayı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER