Dünya

Amerikalı emekliler ofise dönmek istiyor

Z kuşağı evden çalışma konusunda diretirken baby boomerlar ise ofise dönmenin yollarını arıyor. Araştırmalar emeklilik yaşına gelen Amerikalıların sıkıcı emeklilik hayatı ve enflasyon nedeniyle işe geri dönmek istediğini gösterdi

Amerikalı emekliler ofise dönmek istiyor
11-09-2023 21:39

ABD İşçi Bayramı sonrasında şirketler ofise dönüş baskısını had safhaya ulaştırdı. Genellikle Z kuşağı çalışanları ofise dönmeyi istemezken hayatları boyunca çalışan baby boomer kuşağı ise eve kapalı kalmaktan sıkılmış gözüküyor.

Baby boomber kuşağı 1946-1964 yılları arasında doğan nesli ifade ediyor. Söz konusu neslin yaş ortalaması göz önünde bulundurulduğunda önemli bir kısmının emekli olması beklenebilir. Ancak Fortune’un haberine göre ABD’deki emeklilerin %44’ü işgücüne yeniden katılmayı güçlü bir şekilde düşünüyor.

Habere göre hayat sigortası şirketi Fidelity & Guaranty’nin Ocak 2023’te gerçekleştirdiği ankette ortalama yaşı 64 olan Amerikalı emeklilerin neredeyse tamamının baby boomer kuşağında olduğunu ortaya çıkardı. Ancak bu yaş grubundaki bireylerin önemli bir kısmı ekonomik veya diğer sebeplerden ötürü işe geri dönmek istiyor. Emeklilik için yeterince tasarruf edemediklerini fark edenlerse harcamalarının tasarruflarının önüne geçtiğini fark ederek birikimlerini desteklemeyi hedefliyor.

Fidelity araştırması enflasyonun da emeklilerin tasarruflarını etkilediğini ortaya çıkardı. Zira emekliler sadece emekli maaşı ve ABD’nin sosyal güvenlik sisteminin sağladığı sabit gelire güvenmek istemiyor. Ancak F&G araştırmasına göre ofise dönüş talebi hayat tarzından da kaynaklanıyor: Sosyalleşme, yeni bir amaç bulma ve yeni sosyal ve profesyonel bağlar oluşturma gibi amaçlar da emeklileri ofise taşıyor.

Ofisler açıldıkça işgücüne katılım oranındaki momentum da her geçen gün güçleniyor. Şubat 2023’te yapılan bir Paychex anketine göre 6 emekliden biri çalışma hayatına geri dönmeyi düşündüğünü, ’si ise yüz yüze çalışacakları bir iş aradıklarını söyledi.

Ankete göre emeklilerin çoğunluğu bariz nedenlerden dolayı işe dönmek istediklerini belirtiyor. Zira daha fazla paraya ihtiyaçları var. Ancak anketin katılımcıları diğer faktörlerin de ofise dönüşte önemli bir rol oynadığını gösteriyor. Zira katılımcıların çoğunluğu enflasyondan çok sıkıldıkları ve yalnız hissettikleri için işe döndüklerini belirtiyor.

patronlardunyasi.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER