USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Kanal7 ailesini misafir etti

Haber 7 - Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy Tıbbi Bitkiler Bahçesinde Kanal 7 Medya Grup Başkanı Zekeriya Karaman, Ülke Tv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik ve Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahit Akman'ı misafir etti...

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Kanal7 ailesini misafir etti
22-07-2022 19:34
Google News

Zeytinburnu Merkezefendi'nde bulunan Tibbi Bitkiler Bahçesinde bugün Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Tıbbi Bitkiler Bahçesinde Kanal 7 Medya Grup Başkanı Zekeriya Karaman, Ülke Tv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik ve Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahit Akman'ı misafir etti.

GÜNEŞ SAATİNİ İNCELEDİLER

Arısoy, Karaman, Çelik ve Akman birlikte bahçe içerisinde yer alan güneş saatini inceledi. 

İSTANBUL'UN DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI

"Türkiye'nin ilk ve en büyük tıbbi bitki bahçesi" olarak 2005'te açılan, 14 dönümlük alanda 700'ü aşkın türe ev sahipliği yapan Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi, şehrin merkezindeki konumuyla insanların doğal şifaya ulaşmasına imkan sağlıyor.

Bitkilerin tedavide kullanılan kısımlarından "drog" örnekleri saklanıyor

Bahçede bulunan laboratuvar, bitki kurutma alanı, herbaryum ve tohum bankasının sürekli işlevsel ve bir döngü halinde olduğunu anlatan Arısoy, tohumu ekilerek yetiştirilen bitkiden tedavide kullanılması için drog denilen örneklerin alındığını, kuruttuktan sonra paketlenen örneklerin bir yıl depolarda saklandığını aktardı.