USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yunan spikerin Türkiye korkusu: Yanımızda yeni bir Çin yükseliyor

Yaptığı Türkiye analizleriyle gündeme gelen Yunan spiker Ioannis Theodoratos, son yıllarda yerli ve milli askeri teknoloji hamleleriyle dünya çapında büyük başarılara imza atan Türkiye nin konumunu değerlendirdi. Yunan spiker Yanımızda yeni bir Çin devleti yükseliyor yorumu yapt

Yunan spikerin Türkiye korkusu: Yanımızda yeni bir Çin yükseliyor
10-08-2023 15:10
Google News


Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilime değinmesiyle dikkat çeken ve yaptığı Türkiye analizleriyle gündeme gelen Yunan spiker Ioannis Theodoratos son yorumuyla çok konuşuldu. Sabah'ta yer alan habere göre Yunan spiker, son yıllarda yerli ve milli askeri teknoloji hamleleriyle dünya çapında büyük başarılara imza atan Türkiye'nin konumunu değerlendirdi. Yaptığı itiraf niteliğinde analizlerle sık sık konu olan Yunan spiker Ioannis Theodoratos, Yunan Bluesky kanalında yayınlanan programda ayrıntılı bir değerlendirmeye imza attı. Türkiye'nin son yıllardaki yerli savunma sanayindeki büyük yükselişinden bahseden Yunan spiker, bu kez doğrudan Fransa'ya seslendi.

"YANIMIZDA YENİ BİR ÇİN DEVLETİ YÜKSELİYOR"
Fransa'ya teknoloji çağrısında bulunan Yunan spiker, Fransız yönetimine "harekete geçme" çağrısında bulundu. "Yanımızda yeni bir Çin devleti yükseliyor" ifadelerini kullanan Theodoratos, Türkiye'nin savunma sanayisindeki teknolojisinin hızla yükseldiğini belirterek "Paris dengeyi kontrol edemezse 2025'in sonuna kadar Avrupa silah sanayisi Türklerin gerisinde kalacaktır" çağrısında bulundu.

Analizinde Türkiye'nin savunma sanayisindeki yerlilik oranının da her geçen gün arttığının altını çizen Theodoratos, Türkiye'yi yeni süper güç olarak nitelendirilen Çin'e benzetti. Theodoratos, "Türkiye hedefine öyle ya da böyle yaklaşıyor. Asıl tehlike bizim için budur. Yanımızda yeni bir Çin devleti yükseliyor" dedi.

patronlardunyasi.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 435

The include file 'json/puan_55605_1_3.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü