USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Twitter dolandırıcıdır! Elon Musk'ın Twittera açtığı davanın detayları belli oldu

Haber 7 - Geçtiğimiz günlerde Elon Musk'ın Twitter'a açtığı karşı davanın detayları belli olmayı başladı. The New York Times'ın haberine göre Elon Musk, platformundaki gerçek sayıdaki bot hesabı sakladığı için Twitter'ı dolandırıcılıkla suçluyor.

Twitter dolandırıcıdır! Elon Musk'ın Twittera açtığı davanın detayları belli oldu
05-08-2022 11:16
Google News

Elon Musk, sosyal medya devi Twitter'a Delaware Chancery Mahkemesi Hakimi Kathaleen St. Jude McCormick'in Twitter-Musk davasında duruşmaların başlama tarihini 17 Ekim olarak belirlemesinden saatler sonra dava açmıştı. Elon Musk'ın Twitter'a hangi gerekçeyle dava açtığı ortaya çıktı.

The New York Times'a göre Elon Musk, platformundaki gerçek sayıda bot hesabı sakladığı için Twitter'ı dolandırıcılıkla suçlayarak şirkete karşı dava açtı. Hatırlayacağınız üzere Twitter, uzun bir süre bot hesap miktarının toplam kullanıcıların yüzde beşinden daha azına karşılık geldiğini savunuyordu. Musk da bunun doğru olup olmadığını doğrulamak  için sosyal ağ planını Temmuz ortasında beklemeye almış daha sonra da anlaşmayı feshettiğini açıklamıştı.

Elon Musk'tan Twitter'a karşı davaElon Musk'tan Twitter'a karşı dava

Twitter, en büyük hissedarına 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından vazgeçmeye çalıştığı için dava açtı ve mahkemeye Musk'ın bunu yaparak anlaşmalarını haksız yere bozduğunu söyledi. Twitter, Tesla'nın ve Twitter'ın hisselerinin ekonomik kriz nedeniyle düşmesi ve "imzaladığı anlaşmanın artık kişisel çıkarlarına hizmet etmemesi" nedeniyle Musk'ı geri adım atmakla suçladı.

Dava dosyasında yer alan bilgilere göre Musk'ın avukatları, Botometer kullanarak iddia ettiğinden çok daha fazla sayıda özgün olmayan hesap bulduğunu iddia ediyor. Botometer, Indiana Üniversitesi tarafından tasarlanan ve Twitter hesaplarının etkinliğini kontrol eden ve onlara bot olma olasılıklarına göre bir puan veren makine öğrenimi algoritması.

Musk'ın avukatları Botometer verilerine dayanarak Twitter'ın, şirketi "şişirilmiş bir fiyata" satın almayı kabul etmesini sağlamak için bot sorununu gizlediğini iddia ederek şunları söyledi:

"Twitter, şirketin geleceği hakkında yatırımcıları yanıltma planının bir parçası olarak platformundaki spam hesapları yanlış hesaplıyordu. Twitter'ın verileri, Musk'ın kapıları kapatmasıyla yavaş yavaş çözüldü ve Twitter'ın sahtekarlığını ortaya çıktı."

Twitter, iddialarını "olgusal olarak yanlış, yasal olarak yetersiz ve ticari olarak alakasız" olarak nitelendirdi. Twiiter, Botometre'nin güvenilmez olduğunu ve daha önce Musk'ın kendi Twitter hesabına bot olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten bir puan verdiğini hatırlattı.