USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

'Türk ve Rus oyunculara ödül yok'

E-spor turnuvalarının gözde oyunlarından Fortnite ta iki Rus sporunun kazandığı 200 bin dolarlık ödül, Rusya vatandaşı odukları gerekçesiyle ödenmedi.

'Türk ve Rus oyunculara ödül yok'
28-09-2023 20:09
Google News

Amerikan şirketi Epic Games'in, Fortnite Şampiyonu Serisi Major 3 turnuvasını kazanan Daniil "Rutrick" Abdrakhmanov ve Egor "Swizzy" Lusiko'ya para ödülü ödemeyi reddetmesi tartışma yarattı.

Sporcular, destek servisiyle iletişime geçtikten sonra bunun, oyuncuların "ödül ödemesi yapmanın yasaklı olduğu" ülkelerden sayılan Rusya'da ikamet etmelerinden kaynaklandığnın söylendiğini beirttiler. Oyunun yönetmeliğe göre, Rusya ve Türkiye "yaptırımlı bölgeler" sayılıyor.

Türkrus'taki habere göre resmi turnuva yönetmeliği madde 2.6.2'de "Türkiye veya Rusya'da ikamet eden bir kişiyseniz, etkinlikle ilgili herhangi bir ödül alma hakkınız veya ayrıcalığınızın olmadığını kabul ve beyan edersiniz" deniliyor.

Abdrakhmanov ve Lusiko ise Rusya vatandaşları olmalarına rağmen Belarus'ta yaşadıkları ve banka hesaplarının Kazakistan'da kayıtlı olduğunu, bu nedenle hiçbir kuralı ihlal etmediklerini savunuyorlar.

Abdrakhmanov ayrıca Lusiko'nun 17 yaşında olduğunu ve "siyasete hiçbir şekilde etki edemeyeceğini ve cezalandırılmaması gerektiğini" de sözlerine ekledi.

patronlardunyasi.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü