USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Nisan ayında kar sürprizi. Her taraf bembeyaz oldu. Görenler şaşkınlık yaşadı. Lapa lapa kar yağdı

Takvimler nisan ayının ortasını gösteriyor. Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar yağışı yaşındı. Bu iller arasında Ardahan, Kars, Hakkari, Bingöl gibi iller yer aldı. Bursa'nın 1000 metre ve üzeri kesimlerinde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklen

Nisan ayında kar sürprizi. Her taraf bembeyaz oldu. Görenler şaşkınlık yaşadı. Lapa lapa kar yağdı
15-04-2023 00:09
Google News

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kentlerde sıcaklıklar yükseldi. Ancak bazı bölgelerde Nisan ayının ortası olmasına rağmen kışın yağmayan kar yağışları görüldü.

Ardahan'da akşam etkili olan kar yağışıyla birlikte kent merkezi beyaza büründü. Ardahan'da etkili olan yağmur, bir süre sonra yerini kara bıraktı. Sıcaklığın sıfırın altında 4 dereceye düştüğü kent, beyaza büründü.

BİNGÖL'DE KAR YAĞIŞI

Bingöl'ün Karlıova ile Solhan ilçesinde kar yağışı etkili oldu. İlçelerde aralıklarda devam eden sağanak, kar yağışına dönüştü. Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışıyla Karlıova ilçesi beyaza büründü. Solhan ilçesinde de öğle saatlerinde başlayan kar aralıklarla etkisini sürdürüyor. Karlıova'da yaşayan vatandaşlardan Kadir Uzun, bu yıl aracının kış lastiklerini değiştirmeyeceğini belirterek, "Bu sene kışımız güzeldi ama bahara geldik kar yine başladı. Kış lastiklerini halen çıkarmadık." dedi.

Nisan ayında kar sürprizi. Her taraf bembeyaz oldu. Görenler şaşkınlık yaşadı. Lapa lapa kar yağdı

 

HAKKARİ'DE KAR KALINLIĞI 15 SANTİMETREYİ BULDU

Hakkari kent merkezinde etkili olan sağanak, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki 2 bin 200 rakımlı Şibekör Tepesi'nde bulunan Durankaya beldesi kara yolunda kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu. Kapanan belde ve köy yolları, İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekiplerinin çalışması sonucu ulaşıma açıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre yağışın yarına kadar belirli aralıkla devam edeceği belirtildi.

Nisan ayında kar sürprizi. Her taraf bembeyaz oldu. Görenler şaşkınlık yaşadı. Lapa lapa kar yağdı - Resim : 2

UYARI..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Marmara'nın güneyinin 1000 metre üzeri kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz ile İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yer yer kuvvetli, Bursa'nın 1000 metre ve üzeri kesimlerinde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; aralarında Adana, Bitlis, Elazığ, Mardin, Van, Diyarbakır, Erzincan, Hatay, Muş, Batman ve Osmaniye'nin bulunduğu 11 il için sarı kodlu uyarı, aralarında Hakkari, Siirt, Şırnak, Bingöl, Diyarbakır, Tunceli ve Batman'ın bulunduğu 7 il için turuncu kodlu uyarı yaptı. Meteoroloji'den toplamda 16 il için uyarı geldi.

YouTube hesabından yeni bir video paylaşan Bünyamin Sürmeli, önümüzdeki hafta için kritik uyarılarda bulundu. Hava sıcaklıklarının bayramda artacağını belirten Sürmeli, şunları söyledi:

"Şu anki tabloda ayın son 3'te 1'lik kısmında iyi bir sıcak gelse bile zaten ancak normalleri yakalayacağız. Çünkü bu dönemin normali İstanbul için örnek veriyorum; bu dönemdeki normali 17 derece, bakın günlerdir 10 derece. Normalin 10 derece de altına inebilir, 15 derece de üstüne çıkabilir. Biz sürekli bunu yaşayınca mevsim değişiyor. Yani nisan bahar aylarından çıkıp kış mevsimlerinden bir aya dönmüş oluyor. Ankara'ya bakalım. Ankara'nın sıcaklık ortalaması 17,5-18 derece, bu günlerde 10-12 dereceler aralığında. Dolayısıyla sıcaklıklarımız normallerin altında. Özellikle cumadan itibaren hissedilir bir artış var. Onun arkasında önümüzdeki haftaya bir daha bir düşüş var. Dolayısıyla 15 derecenin altında seyredecek bir süre. O nedenle muhtemelen bayramla beraber sıcaklıklar daha bir mevsimin gerçeklerine çıkıp bir tık da üzerine çıkacak. Bir tık da üzerine çıkması lazım ki bu zamana kadar olan normalin altındaki sıcaklıkları biraz normallere çekebilsin. Beklenti nisan ayı için, orta batı bölgelerde normaller ve normallerin bir tık altında kalacak muhtemelen, doğu bölgeler normallere yakın seviyelerde. Doğu anadoluda, güneydoğuda yağış olmasına rağmen sıcaklıklar batıya göre daha normal seviyelerde."

KAR BEKLİYORUZ

Kar yağışı için tarih veren Sürmeli, "Yağış da yurdun neredeyse tamamında. Yurdun tamamı normalin üzerinde yağış görülüyor. Simülasyonlarımıza geçeceğiz. Hemen arkasında bu sıcaklıktan bahara ne zaman geçiş yapıyoruz onu göreceğiz. Bir de kar var, Doğu Anadolu'da kar bekliyoruz. Gece mece ama kar bekliyoruz. Yurdun büyük kısmında havada bir hareket var. Marmara en soğuk günleri yaşıyor. Yarın öbür gün sıcaklıklar biraz yükseliyor yurdun büyük kısmında. Toroslar çevresine, Doğu Anadolu'ya ağırlıkla geceye denk gelecek şekilde, ama deprem bölgesini etkilemeyecek şekilde kar geçişleri bekliyoruz." şeklinde konuştu.

ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji'den yapılan uyarıda 23 Nisan Pazar gece yarısına kadar Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu belirtildi.

 

Etiketler meteoroloji kar kar yağışı Nisan ayı Meteoroloji uyarı Ardahan Hakkari Kars
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü