USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kışlık kahvaltılık sos nasıl hazırlanır? Patlıcanlı kahvaltılık sos tarifi...

Eylül ayının gelmesiyle başlayan kışlık hazırlıklar, yazın bereketiyle yetişen sebze ve meyvelerin kış boyunca en sağlıklı haliyle tüketilmesi için konserveleri hazırlanır. Kışlık kahvaltılık sos, yazın sıcağında yetişen domates, biber ve patlıcandan hazırlanan kahval

Kışlık kahvaltılık sos nasıl hazırlanır? Patlıcanlı kahvaltılık sos tarifi...
06-09-2022 13:15
Google News

Kışlık kahvaltılık sos, tam mevsiminde yetişen sebzelerin kış boyunca en sağlıklı haliyle tüketilmesi için yaz sonunda hazırlanmaya başlanır. Kapya biber, yeşil biber, domates ve damak zevkine göre patlıcan eklenerek de kısa sürede hazırlanır. Kaynamış haldeyken cam kavanozlara konarak muhafaza edilen kahvaltılık sos, tüm kış boyunca afiyetle tüketilir. İşte kahvaltılık sos hazırlarken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli püf nokta!

Kışlık acılı ezme nasıl yapılır? Kahvaltılık acı ezme tarifi...Kışlık acılı ezme nasıl yapılır? Kahvaltılık acı ezme tarifi...

Köz Patlıcanlı Kahvaltılık Sos Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler:

3 kg domates

Yarım kg ince yeşil biber

Yarım kg kapya biber

Birkaç adet sivri acı biber

Maydanoz

1 baş sarımsak

1 su barağı sirke

1 tatlı kaşığı toz şeker

Zeytinyağı

Tuz

Baharat

Hazırlanışı:

İlk olarak tüm sebzeler yıkanıp ayıklanır. Patlıcan ve kapya biberler fırında közlenir. 20 dakika fırında közlenen sebzeler soğumaya bırakılır. Diğer taraftan da domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Domatesler derince bir tencereye zeytinyağı ile birlikte eklenir ve orta ateşte pişirilmeye başlanır. 

Takribi yarım saat geçtikten sonra fırından çıkarılan, kabukları soyulan ve küp küp doğranan patlıcan ve kapya biber de domateslerin üzerine ilave edilir. Kısık ateşte yavaş yavaş pişen sosun üzerine rendeden geçirilen sarımsaklar eklenir.

İyice yoğunlaşan sos, blenderden geçirilir ve yoğun bir kıvam elde edilir. Kısık ateşte pişirilmeye devam eden sosun üzerine yeşil biber ve acı biber de ince ince doğranarak eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak pişirilmeye bırakılır.

Biberler de piştikten sonra sosa son olarak rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar ekleyerek takribi 7-8 dakika kadar daha pişirilir. Ocağın altını kapattıktan sonra sos henüz sıcakken cam kavanozlara ilave edilir ve soğuyana kadar üzeri kapalı bir şekilde muhafaza edilir. Hazırlanan kahvaltılık sos, kış boyunca afiyetle tüketilebilir...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü