USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
ANTALYA

İyi Parti'de Karacan'ın ayak sesleri

Ülke ve Antalya gerçeklerine hakim, vizyon ve misyon sahibi ilkeli bir lider tavrıyla İyi Parti İl Başkanlığı adaylığını, kalabalık bir gurup önünde açıklayan, alçak gönüllü tavırları ve sahip olduğu masum yüz simasıyla karşısındakilere güven veren  Afşin Karacan, kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı katılan katılamayan bütün partililere teşekkür etti.

İyi Parti'de Karacan'ın ayak sesleri
30-12-2022 10:20
30-12-2022 10:19
ANTALYA
Google News
  15 Ocak’ta yapılacak olan il kongresine aday olan Orman Yüksek Mühendisi Vahdet Afşin Karacan da İl Başkanlığı önünde yoğun bir katılımla gerçekleşen programda adaylığını açıkladı. Kucaklayıcı, ülke ve Antalya gerçeklerine hakim, vizyon ve misyon sahibi ilkeli ve prensipli bir lider tavrıyla açıklamalarda bulunan, alçak gönüllü tavırları ve sahip olduğu masum yüz simasıyla karşısındakilere güven veren İl Başkan adayı Afşin Karacan, kendisine gösterilen ilgiden dolayı katılan katılamayan bütün partililere teşekkür etti.
İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran'ın basına yansıyan evlilik dışı ilişki iddialarından sonra, geçtiğimiz günlerde istifa etmesinin ardından boşalan koltuk, parti içi kulisleri hareketlendirdi. Tek aday ve tek liste ile seçime girmeyi reddeden partinin önde gelen kanaat önderleri, 15 Ocak'ta yapılacak il başkanlığı seçimi için delege ikna turlarına ve gurup oluşturma çabalarına başlamış durumda. 15 Ocak'ta üç ismin yarışacağı tahmin ediliyor.
 İl Başkan adayı Afşin Karacan konuşmasında, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden orman mühendisi olarak mezun olduktan sonra, Gazi Üniversitesinde yüksek lisans yaptığını ve kendisine ait şirketleri ile ticari faaliyetleri olduğunu kaydett.  Karacan, Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Şubesin'de Şube Başkanı olarak 2 dönem görev yaptığını ve 2006 yılında genç yaşta MHP İl Başkanlığı’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığını, genel başkan Meral Akşener’in parti kurma teşebbüsü ile İYİ Parti saflarına katılarak Antalya il teşkilatının kuruluşunda yer aldığını belirtti. Çocukluk yıllarından başlayarak üniversite yıllarından bu yana siyasetin içinde olduğundan bahseden aday, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da halen görevleri olduğunu, bazı vakıfların da il yönetim kurullarında bulunduğunu ifade etti.
YÖNETİMİ PARTİ İHTİYAÇLARINA GÖRE KURACAĞIZ”
Vahdet Afşin Karacan, il başkanlığına aday olma sebebini, “İYİ Partili olmak memleket ve millet sevdalısı olmak demektir ve gönüllülük ister” cümlesiyle açıkladı. “Antalya, potansiyeli yüksek olan ama parçalı bir yapıya bölünmüş birbirinden değerli, bir araya gelmekte zorlanan arkadaşlarımızla yürümeye çalışıyorduk. Öncelikle bu arkadaşlarımızla bir araya gelebilir miyiz diye çalışma yürüttük. İlçelerimizi gezip görüşmeler yaptık, Siyasi durumumuzu kontrol ederek aday olmaya karar verdik” dedi. Hedeflerinin İYİ Parti’yi Antalya’da birinci sıraya getirmek olduğunu kaydederek  “İyi ve cesur arkadaşlarımızı genelde, yerelde ise Antalya’yı yönetmek için gerekli yerlere göndermektir. Hedefimiz her vatandaşın mutlu olduğu iyi bir Türkiye’ye ulaşmaktır. Bu yolda bizlerle beraber olan arkadaşlarımızla bunu başarmaktır. Kuracağımız yönetimi oluştururken, kişilerin adamlarına göre değil, partimizin ihtiyaçlarına göre kuracağız” açıklamasında bulundu.
“AYRIMCILIĞA İZİN VERMEYCEĞİZ”
“Birleştirmek cümlelerle olmaz, herkesi kucaklamakla olur” diyerek Şeyh Edib Ali’nin Ey oğul, ayrıştırmak bize küskünlük bize birleştirmek ve barıştırmak sana’ deyişine vurgu yapan Karacan “Hiçbir arkadaşımız bizim için öteki değildir, aday arkadaşlarımız da bizim için yol arkadaşıdır. Biz bütünleştirmeye adayız” dedi. Hiçbir başarının kişisel olamayacağını, başarının ekiplerle olabileceğini izah eden Karacan, “Biz ekibimizle birlikte çağırılan her yere gidip, sizlerle beraber çözümler üreteceğiz, nerede birlik beraberlik ve nerede disiplin varsa başarı oradadır. Biz kararlarımızı istişare ile alacağız, görüşmelere her zaman kapımız açık olacaktır. Makamlar hizmet makamlarıdır, önümüzde 3 seçim var, onun için zamanı doğru kullanmalıyız, zaman çok önemlidir, İlçe başkanlarımızla güçlü çalışmalar yaparak çalışmayı arzu ediyoruz” dedi.  Son cümle olarak  da “Odanızdan çıkamazsanız bu kente bir şey veremezsiniz, biz odamızdan çıkıp halkımızın ayağına gideceğiz. Disiplin kurullarını çalıştırıp partiye zarar verecek davranışlara ve hiçbir ayrımcılığa izin vermeyeceğiz" dedi.

Diğer yandan, Milletvekili  Subaşı'nın "genel merkez adayı yok" açıklamalarının gölgesinde yapılan Afşin Karaca'nın "adayım" açıklamasına ilgi oldukça fazlaydı. Öte yandan toplantıya, genel merkezi temsilen Genel Merkez Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özcan Kadıoğlu ve Genel Merkez Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya'nın katılması da Milletvekili Subaşı'nın açıklamalarının farklı yorumlanmasına sebep oldu.

Programa Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertugan, Mesut Yılmaz, Genel Merkez Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özcan Kadıoğlu, Genel Merkez Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya, İlçe Başkanları, eski il başkan adaylarından İlhami Okudan, Ali Adnan Kaya, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Programdaki yoğun katılım ve kalabalığı görenler, yapılan konuşmaları da dikkate alarak "Vahdet Afşin Karacan’ın İl Başkanlığı şimdiden hayırlı olsun" temennisiyle ayrıldılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü