Top Manşetler TÜMÜ
A.Ü.'den sağlık ordusuna yeni eleman
USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail-Hamas savaşı: Hizbullah İsrail'e saldırdı! Biden'dan Refah Sınır Kapısı açıklaması

İsrail, Hamas'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. ABD Başkanı Joe Biden, Refah Sınır Kapısı'ndan 2 gün içinde 20 kamyonun geçeceğine inandığını açıkladı.

İsrail-Hamas savaşı: Hizbullah İsrail'e saldırdı! Biden'dan Refah Sınır Kapısı açıklaması
20-10-2023 22:39
Google News

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. ABD Başkanı Joe Biden, Refah Sınır Kapısı'ndan 2 gün içinde 20 kamyonun geçeceğine inandığını açıkladı. Öte yandan Hizbullah'ta, İsrail'e saldırdığını bildirdi.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

BİDEN: REFAH SINIR KAPISI'NDAN 2 GÜN İÇİNDE 20 KAMYONUN GEÇECEĞİNE İNANIYORUM

22.10: ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile Beyaz Saray’da gerçekleştireceği toplantı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Biden, “İsrailli yetkililerden ve Mısır Cumhurbaşkanı’ndan geçişin açık olacağına dair taahhüt aldım” dedi. Sınıra giden yolun kötü durumda olduğunu ve asfaltlanması gerektiğini belirten Biden, “Refah Sınır Kapısı’ndan 24 ile 48 saat içinde 20 kamyonun geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HİZBULLAH, İSRAİL'E SALDIRI BAŞLATTIĞINI AÇIKLADI

21.42: Lübnan’daki Hizbullah, dün öldürülen bir sivile karşılık olarak İsrail ordusuna yeni saldırı düzenlediğini duyurdu.

21.19: Lübnan sınırındaki iki askeri noktaya füzelerin düşmesi sonucu çok sayıda İsrail askeri yaralandı. Bölge kaynakları, ölü askerlerin de olduğunu aktarıyor.

İSRAİL'İN KUZEYİNDE ÇATIŞMA: HAVA SAVUNMA FÜZELERİ FIRLATILDI

21.15: Yerel kaynaklar tarafından, İsrail'in kuzeyinde ağır silah sesleri ve topçu atışlarının gerçekleştiği bildiriliyor. İsrail ordusu, sınır hattı boyunca işaret fişekleri atmaya başladı. Yerel kaynaklar, hava savunma füzelerinin fırlatıldığına dair bilgi paylaşıyor. İsrail, bölgede yaşayanlardan sığınaklara gitmelerini istedi.

20.42: Bloomberg, ABD ve Avrupa ülkeleri İsrail'e Gazze'deki kara operasyonunu ertelemesi için baskı yaptığını belirtti.

Al Arabiya, savaşın başlangıcından bu yana Batılı müttefiklerden İsrail'e 45 askeri destek uçağı iniş yaptı. İsrail'e yaklaşık bin ton askeri yardım sağlandığını bildirdi.

HAMAS, İSRAİL'E ÇOK SAYIDA ROKET FIRLATTI

20.17: Hamas, İsrail'in Aşdod kentine çok sayıda roket fırlattı.

İSRAİL, HAMAS'IN ÜST DÜZEY YETKİLİSİNİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

20.11: SkyNews kaynaklı habere göre İsrail ordusu, Hamas'ın "Silah Geliştirme Birimi" yetkilisi Muhammed Sobeih'i etkisiz hâle getirdiğini açıkladı.

HAMAS ABD'Lİ İKİ REHİNEYİ SERBEST BIRAKTI

20.03: Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Gazze’de esir tutulan ABD vatandaşı anne ve kızın serbest bırakıldığı duyuruldu. Hamas, anne ve kızın insani nedenlerden dolayı serbest bırakıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, bu adımla el- Kassam Tugayları’nın amacının, “Biden ve faşist yönetiminin iddialarının yanlış ve asılsız olduğunu Amerikan halkına ve dünyaya kanıtlamak” olduğu ifade edildi.

Esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin ABD ve İsrail’den henüz bir açıklama gelmedi.

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI, LÜBNAN'IN BAŞKENTİNE HEDEFLENDİ

19.14: Beyrut semalarında çekildiği iddia edilen görüntülerde, iki İsrail savaş uçağının Lübnan'ın başkentinde uçtuğu görülüyor.