USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yabancı yatırımcılara çağrı ve AB açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York kentinde Türk-Amerikan İş Konseyi üyelerine hitap etti. Erdoğan, 'Avrupa Birliği'ne tam üyelik sürecimizi 60 yıldır önümüze çıkarılan engellere rağmen hala sürdürüyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yabancı yatırımcılara çağrı ve AB açıklaması
21-09-2023 05:08
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York kentinde Türk-Amerikan İş Konseyi üyelerine hitap etti. Amerikalı yatırımcılara Türkiye'nin hala güvenli bir liman olduğunun vurgusunu yapan Erdoğan, ekonomik büyümeden kesinlikle taviz verilmeyeceğini söyledi.

Avrupa Birliği'ne tam üyelik konusuna da değinen Erdoğan, "Avrupa Birliği'ne tam üyelik sürecimizi 60 yıldır önümüze çıkarılan engellere rağmen hala sürdürüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

'HEDEFİMİZ ABD İLE TİCARETTE 100 MİLYAR DOLARI YAKALAMAKTIR'

"Amerika ile ikili ticaret hacmimiz son 10 yılda bir buçuk katına çıktı. 

Hedefimiz 100 milyar doları yakalamaktır. Bunun için karşılıklı olarak gayretlerimizi artırmamız gerekiyor. Amerika ile ilişkilerimizi siyasi alanda ilerletirken

ABD ile NATO çerçevesindeki ortaklığımızı güçlendirerek sürdürmeyi arzu ediyoruz. ABD ile ilişkilerimizi siyasi düzlemde ilerletirken ekonomik anlamda da güçlendirmeliyiz. ABD ile ticaret hedefimiz 100 milyar doları yakalamak. 

ABD geçen yıl en fazla ihracat yaptığımız 2'nci, en fazla ithalat yaptığımız 5'inci ülke oldu. 2022 sonunda ikili ticaret hacmimiz 32 milyar doları geçti."