USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avustralya'nın ilk başörtülü parlamento üyesi Payman: Başörtüsünü gururla takın

Haber 7 - 27 yaşında Avustralya Parlamentosu'nun ilk kadın üyesi olan Fatima Payman, senatoda yaptığı konuşmada Müslüman genç kızlara başörtüsünü "gururla takmaları" mesajını verdi.

Avustralya'nın ilk başörtülü parlamento üyesi Payman: Başörtüsünü gururla takın
28-07-2022 16:44
Google News

Avustralya'da parlamentoya seçilen ilk başörtülü üye olan Fatima Payman, Senato'da yaptığı ilk konuşmada başörtüsü takmaya karar veren kızların bunu "gururla yapmaları" gerektiğini söyledi.

Afganistanlı bir mülteci ailenin kızı olan 27 yaşındaki İşçi Partisi üyesi Payman, aynı zamanda parlamentonun en genç üyesi oldu.

Senato'da konuşan Payman, "Bırakın yüz yıl önceyi, on yıl önce bu parlamento başörtülü bir kadını kabul eder miydi" ifadelerini kullandı.

"BENİ YARGILAYANLAR BİLSİNLER Kİ BAŞÖRTÜSÜ BENİM SEÇİMİM"

Payman, "Beni ne giymem gerektiğine göre yargılamayı seçenler veya dış görünüşüme göre yetkinliğimi yargılamayı seçenler bilsinler ki başörtüsü benim seçimim" diye konuştu.

“Başörtüsü takmaya karar veren genç kızların bunu gururla ve giymeye hakları olduğunu bilerek yapmalarını istiyorum. Ben, caddenin karşısında parmak arası terlik giyen birini yargılamıyorum. İnsanların da beni başörtüsü giydiğim için yargılamamalarını bekliyorum"

AFGANİSTAN'DAN AVUSTURALYA'YA UZANAN ZORLU YOLCULUK

Payman'ın babası Abdulvekil Payman, 1999 yılında Afganistan'dan mülteci olarak tekneyle Avusturalya'ya geldi. Burada bir süre gözaltında tutuldu.

Payman'ın küçüklüğü

Dört yıl boyunca, ailesini geçindirebilmek için mutfak çalışanı, taksi şoförü ve güvenlik görevlisi olarak çalıştı. Baba Payman, sonraları vefat etti.

Payman'ın ailesi

Babasının fedakarlıklarını asla unutmayacağını söyleyen Payman, "Küçük kızının ne kadar ilerlediğini görmesini canı gönülden dilediğim rahmetli babama ilk minnettarlığımı iletmek istiyorum" dedi.