USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
ANTALYA

Antalya’nın Yörükleri Kepez’de buluştu

Antalya’nın Yörükleri Kepez’de buluştu  Antalya Yörük Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 9. Keşkek Şöleni, Varsak Kirişçiler Mesire alanında gerçekleştirildi. Şölene katılarak, Yörüklerin heyecanına...

Antalya’nın Yörükleri Kepez’de buluştu
27-05-2024 16:12
Google News

Antalya’nın Yörükleri Kepez’de buluştu  

Antalya Yörük Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 9. Keşkek Şöleni, Varsak Kirişçiler Mesire alanında gerçekleştirildi. Şölene katılarak, Yörüklerin heyecanına ortak olan Kepez Belediyesi Başkan Vekili Prof. Dr. Refik Emre Altekin, kazanların başına geçerek misafirlere Anadolu’nun vazgeçilmez lezzeti keşkek dağıttı.

Kepez’in Varsak Kirişçiler Mesire alanı Antalya Yörük Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 9. Keşkek Şöleni’ne ev sahipliği yaptı. Yörük geleneğinin yaşatıldığı şölene; Kepez Belediyesi Başkan Vekili Prof. Dr. Refik Emre Altekin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Dairesi Başkanı İsmail Oskay, Antalya Yörük Türkmen Derneği Başkanı Süleyman Önal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gün boyunca devam eden şölende, vatandaşlar aileleri beraber gönüllerince bir gün geçirdi. Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları ekipleri yöresel gösterilerle şölene renk kattı. Halk ozanlar çaldı,  yöresel Türklülerle kulakların pası silindi. Kepez Belediyesi Başkan Vekili Prof. Dr. Refik Emre Altekin de, Yörük geleneğinin yaşatıldığı şölene katılarak, vatandaşların heyecanına ortak oldu. Omzuna Yörüklerin sembolü olan poşu takılan Başkan Vekili Altekin, şölen alanındaki vatandaşları selamladıktan sonra etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. “Türk milletinin mayasının oluşturan Yörük kardeşlerim…” diyerek, konuşmasına başlayan Altekin, “ Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz adına hepinizi sevgi ve hürmetle selamlıyorum.” dedi.

YÖRÜKLERİN MAYASI VATAN SEVGİSİDİR

Antalya Yörük Türkmen Derneğinin düzenlediği 9. Keşkek Şölenine başkanlık makamı adına katılmaktan onur duyduğunu dile getiren Başkan Vekili Altekin, “Türklerin göçebe veya yarı göçebe yaşayışı ve düşünüşünün adı olan Yörüklük, Türkmenlik kaynağını çevre, hayvan ve insan sevgisinden alır. Mayasında vatan sevgisi olan Yörükler bağımsızlığına düşkündür, her ne pahasına olursa olsun vatanını toprağını korumak uğruna canlarını verirler. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nadir bilinen şu sözleri Yörüklere olan hayranlığını göstermektedir. İnsanlık, eski Mısırlılarla, Yunanlılarla, Romalılarla ve bunların bütün eşsiz eserleriyle ayağa kalksa ve bugünün bütün medeniyetlerini, musikileriyle, şiirleriyle, sanatlarıyla ve bütün eserleriyle gözümün önüne dikseler, benim gözüm, benim duygum, benim sevgim, yine ıssız dağlar başında yanık kavalını üfleyen, yarım çarıklı Türk çobanındadır. Bu nedenle Yörük Türkmen felsefesinin  yaşatılması ve günümüze uyarlanması Türk kültürünün korunması için hayatidir. Gelecek kuşaklara Yörük kültürünün aktarılması için bu tür şenlikler önemlidir ve yaşatılmalıdır. Kepez Belediyesi yeni dönemde üstümüze düşeni yapmak için azami gayret ve çaba gösterilecektir. Bir Yörük çocuğu olan Mesut Başkanımızın aramızda olmaması hepimizi yaralamaktadır. Başkanımızla birlikte kutlayacağımız coşkulu şenliklerimiz için Kepez Halkı yüce Türk Adaletine güvenmekte, alacağı hakkaniyetli karar sonrası başkanıyla buluşmayı arzulamaktadır. Yörük Türkmen İl Beyi Alim Akman nezdinde, katılım sağlamaktan mutluluk duyduğumuz bu şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz adına minnetlerimi sunuyor, Türk Yörük dünyasına sağlıklı mutlu yarınlar diliyorum. “ diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Kepez Belediyesi Başkan Vekili Prof. Dr. Refik Emre Altekin, Yörük çadırlarını gezerek, vatandaşlarla sohbet etti. Keşkek kazanlarının başına geçen Başkan Vekili Altekin, vatandaşlara Anadolu’nun vazgeçilmez lezzeti keşkek servisini kendi eliyle yaptı.

Etkinlik boyunca hem geleneksel kültür yaşatıldı hem de katılımcılar arasında dayanışma ruhu pekiştirildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü