
Tam ölçülü Adana kebap tarifi dışarda satılanları aratmıyor.
Küçük büyük demeden herkesin severek tükettiği Adana kebap tarifi meğer düşünülenden daha basitmiş... Bu tarifi sevdiğiniz birkaç meze ile servis edebilirsiniz. Yanında bulgur veya pirinç pilavı da hazırlayabilirsiniz.
Peki evde akşam sofrasına adana kebap nasıl yapılır? İşte Adana kebap malzemeleri ve tarifi.
ADANA KEBAP MALZEMELERİ NELER?
500 gr kıyma
1 adet soğan
100 gr kuyruk yağı ya da iki yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 çay kaşığı biber salçası(benimki çok kıvamlı o yüzden az ekledim.)
Tuz, karabiber, isteğe bağlı pul biber de koyabilirsiniz
Lavaş için;
2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un 4 bardak belki biraz daha fazlası kontrollü ekleyin
ADANA KEBAP NASIL YAPILIR?
Soğanı ve kapya biberi rondodan geçirin veya ince ince doğrayın.
Duyunu iyice sıktıktan sonra kıymaya ekleyin.
Tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra iyice yoğurun.
Dinlenmesi için dolaba kaldırın.
Bu esnada lavaşı hazırlamak için un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba alın.
Unu kontrollü bir şekilde ilave edin ve kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamuru mayalanması için 30 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru 10-12 eşit parçaya bölün.
Her parçayı yuvarlak açın ve tavada arkalı önlü pişirin.
Lavaşlar piştiğinde bir bez veya örgüyle güzelce sarın.
Dinlenen kıymadan yumruk büyüklüğünde parçalar alın ve şişe geçirin.
Şiş yoksa tahta çubuklara da yerleştirebilirsiniz.
Kıymaya kebap şeklini verin ve döküm tava veya normal tavada pişirin.
Lavaş ekmeği arasına biber soğan, domatesle servis edin.
Afiyet olsun.
Kaynak: Medyatava Haber Merkezi Etiketler Adana kebap Adana kebap tarifi Adana kebap malzemeleri