?>

Yumuşacık et sote tarifi. Evde et sote nasıl yapılır. Et sote malzemeleri neler?

Et sote özellikle bayram vakitlerinde sıklıkla hazırlanan bir yemek. Bu tarifle yumuşacık lokum gibi hazırlanan et sote içerisine eklenen domates, soğan, biber gibi malzemelerle birlikte daha lezzetli oluyor. Etlerin yumuşacık pişmesinin en önemli püf noktası tencerenin kapağını o

Yaşam - 2 yıl önce

Et sote hem besleyici hem de lezzetli bir tariftir. Yapımında kuşbaşı et, domates, sivri biber ve bazı baharatlar kullanılan et sote malzemelerin tavada sırayla kavurarak pişirilmesiyle hazırlanıyor.

Et sotenin daha lezzetli olmasını istiyorsanız pişirme işleminin sonlarına doğru küçük bir miktar tereyağı ilave edebilirsiniz. İsterseniz pişirirken arpacık soğan, sarımsak ve mantar da kullanabilirsiniz.

Et soteyi yanında patates püresi, salata, pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz. Ayrıca yoğurtlu salata veya meze de et sote yemeğine çok yakışıyor. İçecek olarak çay veya ayran tüketebilirsiniz. Peki yumuşacık et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte et sote tarifi ve malzemeleri.

ET SOTE MALZEMELERİ NELER?

5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan500g kuşbaşı et2 adet domates4 adet sivri biberPul biberKarabiberKekikSıcak su (üzerini geçecek kadar)Tuz

ET SOTE NASIL YAPILIR?

Sıvı yağı ve tereyağını tavada eritin.

Ardından doğranmış soğanları ekleyerek kavurun.

Kuşbaşı doğranmış eti de ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın ve ara ara karıştırın.

Etler suyunu salıp çekene dek pişirin.

Domates ve sivribiberi doğrayıp ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın ve domatesler suyunu salana dek pişirmeye devam edin.

Ardından karabiber, pul biber ve kekik ekleyerek karıştırın.

Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatın.

Etler lokum gibi yumuşayana kadar pişirin.

Tuzu ekleyip 5 dakika daha karıştırın.

Afiyet olsun.

ET SOTE HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI NELER?

Etleri yıkamak yerine süzgeçte bekletin ve kanını süzdürün. Kağıt havlu ile kurulayın ve tavaya alın. Etin yağsız, bonfile gbi yumuşak kısmını sotelik olarak doğrayın.

Etlerin genel olarak yıkanmaması öneriliyor. Çünkü etler yıkandığında bakteriler çoğalıyor ve etrafa yayılıyor. Bu sebeple etleri önce süzmek ardından kağıt havluyla kurulamak gerekiyor.

Etiketler et sote et sote tarifi et sote malzemeleri
Haftanın Öne Çıkanları

Yumuşacık et sote tarifi. Evde et sote nasıl yapılır. Et sote malzemeleri neler?

2023-06-28 13:39 - Yaşam

Zimbru nerenin takımı? Zimbru hangi ligde, hangi ülkenin takımı?

2023-06-21 20:39 - Spor

Nişanlısı gündem oldu! Güldür Güldür Show’un Mesut’u Uğur Bilgin nişanlandı

2023-06-27 09:39 - Politika

Yeşim Salkım touché'de dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı

2023-06-26 03:39 - Politika

Güldür Güldür Show oyuncusu Uğur Bilgin nişanlandı

2023-06-27 08:09 - Magazin

Kural bozan Hande Erçel, sevgilisi Hakan Sabancı'yla sarmaş dolaş pozunu paylaştı

2023-06-27 08:39 - Magazin

Kocaeli'de vahşet! Hasan Ceylan sevgilisi Gözde Vural'ı katledip intihar etti

2023-06-27 01:39 - Gündem

Şekip Taşpınar'dan güzel haber!

2023-06-24 14:51 - Magazin

Luka Modric merakla beklenen imzayı sonunda attı

2023-06-26 14:09 - Spor

Ünlü şarkıcı Rihanna Savage X Fenty'den istifa etti

2023-06-25 20:39 - Politika

İlgili Haberler

Ramazanın ilk günü Türkiye'deki en uzun ve en kısa oruç arasındaki fark 2 dakika olacak

12:27 - Yaşam

Bitlisli "Yaşayan İnsan Hazinesi", üçüncü kuşak olarak baston sanatını yaşatıyor

13:02 - Yaşam

Baba mirası 80 yıllık ekmek teknesinin kapısını her gün açıyor

14:38 - Yaşam

87 yaşındaki masa tenisçi Ahmet Özer, 54 yaşındaki oğluyla raket sallıyor

12:13 - Yaşam

Çinli damada Karadeniz usulü horonlu düğün

15:28 - Yaşam

Günün Manşetleri

Kepez’in parklarına modern dokunuş

11:50 - Gündem

Kepez’den 18 Mart’a özel video

17:22 - Gündem

Kocagöz, “Çanakkale’yi geçilmez kıldılar”

16:18 - Gündem

Kocagöz, “Daha güzel bir Kepez için çalışacağız”

14:36 - Gündem

İftarlık kumanyalar Kepez’den

13:50 - Gündem