Turistler de bu kütüphaneyi tercih ediyor

Kitap okumak isteyen vatandaşlar için sessiz bir ortam sağlayan kütüphane, aynı zamanda kitapseverlere ücretsiz ödünç kitap da veriyor.

Eğitim - 2 yıl önce

Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM) bünyesinde hizmet veren Konyaaltı Belediye Kütüphanesi, farklı dillerde kitaplar barındırdığı için yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihi oldu.

Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM) bünyesinde hizmet veren Konyaaltı Belediye Kütüphanesi, başta Türkçe, İngilizce ve Rusça olmak üzere 20 bin üzerinde kitap arşiviyle Antalyalı vatandaşlara hizmet veriyor. Kitap okumak isteyen vatandaşlar için sessiz bir ortam sağlayan kütüphane, aynı zamanda kitapseverlere ücretsiz ödünç kitap da veriyor. Kütüphanede farklı dillerde çok sayıda kitabın bulunması yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Antalya’ya tatil için gelen yerli ve yabancı turistler Konyaaltı Belediyesi’nin kütüphanesinde istedikleri kitapları bulma fırsatı yakalıyor.

İnsanların kitap okuma alışkanlığının sürdürebilmesi için belediye olarak bu hizmeti en iyi şekilde sunmaya çalıştıklarını ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Gerek çocukların gerekse de yetişkinlerin kitap okuması ve istedikleri kitaplara ulaşabilmeleri için arşivimizi zenginleştirmeye devam ediyoruz. Elbette bizim daha büyük bir kütüphane yapma planımız var. Daha önce de dediğim gibi Antalya ve Konyaaltı için bir abide niteliğinde olacak bir kütüphaneyi kentimize kazandırmak istiyoruz. Bunun için hazırlık çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu. “Her aradığımızı bulduk”

Ailesi ile birlikte Manisa’dan Antalya’ya tatile gelen Davut Keskintaş, Konyaaltı Belediyesi’nin kütüphanesini çok beğendiğini ve aradığı her kitabı bulma fırsatı yakaladığını ifade etti. Eşinin Rus olduğunu söyleyen Keskintaş, hem çocuklarının hem de eşinin okuyabilmesi için Rusça kitap bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Konyaaltı Belediyesi kütüphanesinde Rusça kitapların olmasının kendilerini buraya çektiğini söyleyen Keskintaş, “Manisa’dan geliyoruz. Ama bu kütüphaneyi geçen sene keşfettik. Tatil boyunca yaklaşık 2 ay 20 gün çocuklarım, eşim ve ben buradan kitap aldık. Bu yaz da buradayız. Tatile yeni geldik ve yine kitap almaya geldik. Kütüphanenin Rusça ve Türkçe kitaplarının olması bizi cezbetti. Gerçekten güzel. Biz memnunuz. Çocuklarımızın ihtiyaçlarına tamamen cevap veren bir kütüphane. Çünkü her aradıklarını bulabildiler. Hem Türkçe hem de Rusça kitabın olması çok iyi. Bu açıdan burası bizim için büyük bir fırsat. Diğer illerde farklı dillerde kitap bulamıyoruz. Bu hizmette emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Minik bir kitapsever olan Tsimafei Keskintaş ise kütüphaneyi çok sevdiğini ve burada bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Köyceğizli öğrenciler Masal Şatosu’na hayran kaldı

2022-06-26 14:45 - Eğitim

Müzik Festivali Fanta Fest başlıyor

2022-06-24 16:44 - Magazin

Balıkçı Kenan, yaz mevsiminde balığın faydalarını anlattı

2022-06-25 09:30 - Gündem

Fenomen avukatın sosyal medya soruşturmasında ‘ceza verilmesine yer yok’ kararı

2022-06-27 10:55 - Asayiş

Dr. Sadi Konuk’un gelini, Dr. Sami Ulus’un kızı kangren olmaktan son anda kurtuldu

2022-06-27 11:12 - Sağlık

Uluslararası Bursa Festivali’inde Selami Şahin ve Burcu Güneş sahne aldı

2022-06-25 09:07 - Magazin

Türkiye’nin en zehirli yılanı Tunceli’de görüntülendi

2022-06-26 13:33 - Yaşam

Sultanbeyli’de İETT otobüsüne takılan patenli gençten tehlikeli hareketler

2022-06-25 09:30 - Asayiş

Soli Güneş Festivalinde Emir Can coşkusu

2022-06-26 16:26 - Yaşam

Başkan Atabay’dan açılışa katılan Kılıçdaroğlu ve vatandaşlara teşekkür

2022-06-24 17:43 - Gündem

İlgili Haberler

Akdeniz'li dişciler göreve hazır

18:07 - Eğitim

A.Ü.'den Geleneksel Türk Sanatları Sergisi

12:09 - Eğitim

A.Ü.'den sağlık ordusuna yeni eleman

17:26 - Eğitim

Akdeniz Üniversitesi kalitesini YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescilledi

11:16 - Eğitim

İletişim ve tasarım festivalinde yöresel lezzetler tanıtıldı

10:10 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ak Partili Kök, Antalya'ya suya gitti

19:17 - KORKUTELİ

A.Ü akademik mezuniyet töreni

13:51 - Gündem

Merih'in Bozkurt işaretine UEFA soruşturması

13:40 - Gündem

Antalya'da direğe çarpan tur midibüsündeki 15 kişi yaralandı

13:38 - ANTALYA

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri yarın başlayacak

11:38 - ANTALYA