Tam ölçülü mayalı akıtma tarifi. Göz göz akıtma nasıl yapılır. Yumuşacık akıtma malzemeleri neler?

Akıtma genellikle kahvaltı sofralarında hazırlanır. Mayalı tarifiyle daha lezzetli olan akıtmanın hamurunun mayalanması için yalnızca 30 dakika yetiyor. Sonrasında akıtmanın hamur harcını tavada arkalı önlü pişirmek gerekiyor. Birçok bölgede hazırlanan akıtmanın üzeri bu ta

Yaşam - 1 yıl önce

Akıtma hem doyurucu hem besleyici hem de ekonomik bir tarif. Günün her saatinde yenilebilen akıtma kahvaltı sofralarında çay, peynir, domates, zeytin, patates kızartması gibi yiyeceklerle daha lezzetli oluyor.

Üstü göz göz pişen bu tarif 5 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanıyor. Süt, şeker, un, sıvı yağ gibi her evde bulunan malzemelerle yapılan akıtmanın içine kahvaltılık malzemeleri koyarak dürüm şeklinde de tüketebilirsiniz. Veya sıcak servis ettiğiniz akıtmanın üzerine bir tatlı kaşığı kadar tereyağı koyup akıtlamayı tereyağına bandırarak da tüketebilirsiniz. Dilerseniz tereyağının yanında üzerine bal da dökebilirsiniz.

Her haliyle nefis bir tarif olan akıtma kalın krep olarak da biliniyor. Aynı zamanda Bolu yöresinde Cizleme ismiyle de anılıyor. Peki kahvaltılık akıtma nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte mayalı göz göz akıtma tarifi ve malzemeleri.

AKITMA MALZEMELERİ NELER?

Ön maya için;

1 yemek kaşığı kuru maya1 su bardağı ılık sütYarım çay kaşığı kadar şekerAkıtma için;

1 yumurta1,5 su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ2 su bardağı un1 çay kaşığı tuz

AKITMA NASIL YAPILIR?

Sütü ılık oluncaya kadar ısıtın.

Uygun bir kapta maya, şeker ve ılık sütü karıştırın.

Karışımı 10-15 dakika kadar mayalanması için bekletin.

Hamuru hazırlamak için bir kaba un ve tuzu alıp karıştırın.

Sonrasında ortasını çukurlaştırın.

Açılan çukura diğer malzemeleri ve aktifleştirdiğiniz mayayı ekleyip mikserle çırpın.

Tüm malzemeleri iyice harmanlayın.

Hazırlanan hamuru 30 dakika mayalanması için bekletin.

Pişireceğiniz tavayı ocağa alın.

Hamurdan bir kepçe alın ve tavaya boşaltın. (çok ince bir hamur olmamasına dikkat edin)

İsterseniz hamurdan dökmeden önce tavanızı birazcık yağlayabilirsiniz.

Hamuru hafifçe yaydırın.

Orta ateşte kontrollü olarak her iki tarafını da pişirin.

Tüm harcı bu şekilde pişirin.Afiyet olsun.

Etiketler akıtma tarifi akıtma malzemeleri akıtma
Haftanın Öne Çıkanları

Zimbru nerenin takımı? Zimbru hangi ligde, hangi ülkenin takımı?

2023-06-21 20:39 - Spor

Nişanlısı gündem oldu! Güldür Güldür Show’un Mesut’u Uğur Bilgin nişanlandı

2023-06-27 09:39 - Politika

Hafsanur Sancaktutan'ın bikinili pozlarına Kerem Bürsin kayıtsız kalamadı

2023-06-21 00:39 - Magazin

Yeşim Salkım touché'de dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı

2023-06-26 03:39 - Politika

Nazilli Belediyespor yönetiminde görev dağılımı yapıldı

2023-06-20 11:09 - Spor

Güldür Güldür Show oyuncusu Uğur Bilgin nişanlandı

2023-06-27 08:09 - Magazin

Kural bozan Hande Erçel, sevgilisi Hakan Sabancı'yla sarmaş dolaş pozunu paylaştı

2023-06-27 08:39 - Magazin

Fenerbahçe'nin yeni sezon formaları tanıtıldı

2023-06-20 20:38 - Spor

Kocaeli'de vahşet! Hasan Ceylan sevgilisi Gözde Vural'ı katledip intihar etti

2023-06-27 01:39 - Gündem

Şekip Taşpınar'dan güzel haber!

2023-06-24 14:51 - Magazin

İlgili Haberler

Başkan Kocagöz’den 8 mahalleye doğal gaz müjdesi

09:54 - Yaşam

Antalya'nın 5 falez plajında mavi bayrak dalgalanmaya başladı

13:38 - Yaşam

Kepez'e emekli ve esnaf kıraathanesi

19:56 - Yaşam

Kepez'de sünnet kayıtları devam ediyor

19:53 - Yaşam

Bakan Uraloğlu, Antalya Havalimanı'nda uçuş ve yolcu sayısı rekoru kırıldığını bildirdi

15:09 - Yaşam

Günün Manşetleri

Eynif Ovası'nın yılkı atları dronla görüntülendi

15:38 - ANTALYA

BÜRO MEMURSEN BASIN TOPALNTISI HABERİ

13:56 - ANTALYA

Kumlucalı başpehlivan Orhan Okulu, altın kemeri Antalya'ya ebedi götürmek istiyor

13:38 - ANTALYA

Tarlalardaki halılar kadın işçilerin emekleriyle pastelleşiyor

13:09 - ANTALYA

Başpehlivan Fatih Atlı'nın gözü Kırkpınar altın kemerinde

12:38 - ANTALYA