Sarımsak kabuğu faydaları nelerdir? Sarımsak kabuğu nasıl kullanılır?

Tıp tarihinin ilk antibiyotiği olarak kabul edilen ve ölümden başka her derde deva olduğu bilinen sarımsak, bağışıklığın güçlenmesi için bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Sarımsak kabuğu ise çoğu kişinin çöpe attığı en az sarımsağın kendisi kadar faydalı besindir. P

Sağlık - 2 yıl önce

Sarımsak kabuğu faydaları, son yıllarda yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkan şifa deposu bir besindir. Daha çok çayı ve suyu hazırlanarak tüketilen sarımsak, tıp tarihinin bilinen ilk antibiyotiği olarak kabul edilir. Tüm vücudu enfeksiyon ve iltihaptan arındıran sarımsak kabuğu suyu, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde yadsınamaz faydaları bulunur. İşte sarımsak kabuğunun faydaları...

Siyah sarımsak faydaları nelerdir? Siyah sarımsak nasıl yenir, ne kadar tüketilmeli?

Sarımsak Kabuğu Faydaları Nelerdir?

Yemekleri daha lezzetli ve sağlıklı hale getiren sarımsak, bağışıklık sisteminin daha da güçlenmesinde oldukça önemlidir. Özellikle enfeksiyon hastalıklarını iyileştiren sarımsak kabukları, özellikle mevsim geçişlerinde vücut direncinin artması için bol bol tüketilmelidir. Sarımsak kabuğu faydaları şöyledir:

Tüm vücudu iltihap ve enfeksiyondan arındırır. 

Toksinlerin en doğal şekilde vücuttan atar.

Bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Kanser hücreleriyle savaşır. 

Saç yapısını güçlendirir.

Kanserin yayılmasına engel olur. 

Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. 

Bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Sarımsak Kabuğu Nasıl Kullanılır?

Sarımsak kabukları çay ya da suyu hazırlanarak tüketilebilir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve hastalıklara karşı vücut direncinin artmasında oldukça önemli bir role sahip olan sarımsak kabuğu 3-4 gün ara vermeden içilmelidir. Tüm vücudu arındıran ve hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirerek özellikle kış aylarında meydana gelen mevsimsel hastalıklardan korumaktadır. 

Sarımsak Kabuğu Suyu Nasıl Hazırlanır?

Sarımsaklar soyulduktan sonra geride kalan kabukları tozlarından arındırmak için yıkanır. Ardından temiz bir demliğin içine konur ve üzerine 2 bardak kadar kaymış su elenir. Demliğin kapağı kapatılarak üzeri bez bir örtü ile örtülür. 1 saat bu şekilde demlenmesi beklenir ve ardından yarım çay bardağı içilir. Yaklaşık 2-3 saat arayla 3 defa yarım çay bardağı içilmeye devam edilir. Şifa olsun...

Haftanın Öne Çıkanları

Kenan Doğulu ve Beren Saat'in katıldığı davette eski sevgili de vardı!

2022-10-30 12:54 - Magazin

Mihre Mutlu'nun bol kahkahalı tatili

2022-10-28 15:04 - Magazin

Alina Boz'dan konuşulacak Burak Deniz açıklaması

2022-10-28 09:58 - Magazin

Modacı Gülşah Saraçoğlu'na Instagram şoku!

2022-10-26 12:56 - Magazin

Müjde Uzman: "Kadın dayanışmalı bir filmde oynuyorum"

2022-10-28 00:56 - Magazin

Oyuncu Onur Sermik silahlı saldırıya uğradı

2022-10-25 08:23 - Magazin

Hafsanur Sancaktutan'ın boyu bir anda uzadı!

2022-10-24 17:14 - Magazin

Cenan Adıgüzel ve Deniz Işın büyük aşk yaşıyor

2022-10-28 18:55 - Magazin

Selen Soyder ve Burcu Özberk'in havalı dostluğu

2022-10-28 18:06 - Magazin

Çağla Şimşek'ten sarsıcı taciz itirafı

2022-10-26 21:24 - Magazin

İlgili Haberler

Prematüre bebeklere sık ve uzun süreli takip uyarısı

14:39 - Sağlık

Türkiye, sağlık turizminde en fazla hasta kabul eden 10 ülkeden biri

12:08 - Sağlık

Genetik haritaya göre hazırlanan akıllı ilaçlar kanser tedavisinde yan etkileri azaltıyor

12:39 - Sağlık

Türkiye sağlık turizminin parlayan yıldızı oldu

12:08 - Sağlık

Burdur Devlet Hastanesindeki muayene sayısı 224 bine ulaştı

20:38 - Sağlık

Günün Manşetleri

Eynif Ovası'nın yılkı atları dronla görüntülendi

15:38 - ANTALYA

BÜRO MEMURSEN BASIN TOPALNTISI HABERİ

13:56 - ANTALYA

Kumlucalı başpehlivan Orhan Okulu, altın kemeri Antalya'ya ebedi götürmek istiyor

13:38 - ANTALYA

Tarlalardaki halılar kadın işçilerin emekleriyle pastelleşiyor

13:09 - ANTALYA

Başpehlivan Fatih Atlı'nın gözü Kırkpınar altın kemerinde

12:38 - ANTALYA