İbn-İ Sina'nın özel reçetesi ortaya çıktı. Bu üç besin 16 saat tok tutuyor. İşte o besinler...

Ramazan ayı ile birlikte dok tutan besinler merak konusu oldu. Tıp alanındaki çalışamları ile bilinen İbn-i Sina'nın yüz yıllar önce oluşturduğu özel reçetesi ortaya çıktı. Sina'nın reçetesinde 3 besin maddesinin 16 saate kadar tok tuttuğu ifade edildi.

Yaşam - 1 yıl önce

İbn-i Sina'nın yüz yıllar öncesinden insanlığa sunduğu öğütler bugün bilee herkesi şaşırtıyor. İbn-i Sina'nın 850 yıl önce tavsiye ettiği Ramazan reçetesi Ramazan ayıyla birlikte tekrar gündem oldu. Sina'nın asırlar öncesinden Ramazan ayında yaşanacak olan susuzluk ve açlık için verdiği 3 besine sofranızda yer verin. İşte o mucizevi besinler...

Yıllar öncesinden sağlıklı yaşamın şifrelerini anlatan İbn-i Sina'nın Küçük Tıp Kanunu kitabında yüzyıllar önce bahsettiği Ramazan reçetesinde yer alan besinleri bulmak ve tüketmek çok basit.

İşte ortaya çıkan o 3 besin; demirhindi, kayısı kompostosu, armut.

İbn-i Sina'nın özel reçetesi olan bu şerbet tarifi ile Ramazan boyunca açlık ve susuzluk yaşamayacaksınız. Demirhindi şerbeti ramazan ayında iftarda, sahurda ve yaz aylarında serinlemek için tüketilir. Susatmayan bu şerbet ile uzun saatler rahat oruç tutmak mümkün.Tüketim şekli, soğuk veya buzlu olarak tercih edilebilir. Ayrıca, farklı aromalar ekleyerek farklı tatlar elde etmek mümkündür.

İşte İbn-i Sina'nın özel tarifli şerbeti...

MALZEMELER:

- 1 baş zencefil - 1 adet çubuk tarçın - 100 gr. demirhindi - 1 dal adaçayı - 5 su bardağı su - 1 tutam ıhlamur - 2 adet karanfil - 1 yemek kaşığı bal - Yarım su bardağı toz şeker

Şerbetin hazırlanışı:

İlk olarak demirhindinin kabukları temizleyin ve bir tencereye alın. Daha sonra tencereye aldığınız demirhindilerin üzerine 1 litre su ekleyin ve bir gece boyunca bu şekilde bekletin.

Ertesi gün tencerenin içine bal, adaçayı, toz şeker, zencefil, çubuk tarçın, karanfil ve ıhlamur koyun ve ocağa alın.

1 saat kadar kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alın ve bir kenarda soğumasını bekleyin. Şerbet soğuduktan sonra posası dibe çökecek. Posası dibe çökünce szüme işlemini yapın. Süzme işleminin ardından 4 saat buzdolabında bekletin.

 

 

Etiketler Ramazan şerbet susuzluk tokluk iftar İbn-i Sina
Haftanın Öne Çıkanları

Doğu Demirkol ile Ayşe Kırca aşk yaşıyor

2023-03-23 17:39 - Politika

Kardeşlerim dizisinin Oğulcan'ı Cihan Şimşek, 10 yıllık sevgilisiyle evleniyor

2023-03-25 16:39 - Magazin

Al Sancak dizisine flaş transfer! Hangi ünlü oyuncu kadroya katıldı?

2023-03-21 13:09 - Magazin

Nursema, her şeyi itiraf ediyor! Kızılcık Şerbeti dizisinin 20. bölüm fragmanı yayınlandı

2023-03-21 11:38 - Magazin

Seksi oyuncu sokakta çırılçıplak dolaştı: Ortalık karıştı

2023-03-22 01:38 - Yaşam

Hollanda'da porsuklar tren seferlerini alt üst etti

2023-03-22 22:09 - Dünya

Marmara Üniversitesi'nden yeni diploma açıklaması: Sehven paylaşılan geçici mezuniyet belgesi

2023-03-25 23:39 - Gündem

Yalı Çapkını'nın Seyran'ı Afra Saraçoğlu iftar fotoğrafı paylaştı, sosyal medyayı salladı

2023-03-24 17:39 - Politika

PSG Messi'nin olası ayrılığına karşı alternatif ismi belirledi

2023-03-24 20:39 - Spor

Halk TV'den ayrılan Can Coşkun Sözcü TV ile anlaştı

2023-03-21 16:09 - Magazin

İlgili Haberler

Antalya'nın 5 falez plajında mavi bayrak dalgalanmaya başladı

13:38 - Yaşam

Kepez'e emekli ve esnaf kıraathanesi

19:56 - Yaşam

Kepez'de sünnet kayıtları devam ediyor

19:53 - Yaşam

Bakan Uraloğlu, Antalya Havalimanı'nda uçuş ve yolcu sayısı rekoru kırıldığını bildirdi

15:09 - Yaşam

Tarım girdileri geçen Nisan'a göre artış 8 kattan fazla

13:58 - Yaşam

Günün Manşetleri

Korkuteli Müftüsü Mustafa Kızmaz'dan Çağrı: Çocuklarımızı Yaz Kur'an Kurslarına gönderelim

15:52 - KORKUTELİ

İsa Başkan'dan onurlu duruş: Oyuna gelmeyeceğiz

15:25 - Gündem

ARDA'YA selam, Kursa devam

13:45 - KORKUTELİ

Korkuteli Kaymakamı Üçüncü, yerinde kaldı.

01:17 - KORKUTELİ

Caraneyn bir koltuk daha satın aldı

17:46 - KORKUTELİ