’Göceli tarhana’ Seyitgazi’nin şifa kaynağı

Eskişehir’de kadınlar, kurulan kooperatifle birlikte el emeklerini ekonomik değere dönüştürüyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Eskişehir’de kadınlar, kurulan kooperatifle birlikte el emeklerini ekonomik değere dönüştürüyor.

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde valiliğin desteği ve kaymakamlığın önderliğinde kurulan kadın kooperatifi hizmete girdi. Kadınlar burada ürettikleri mantı, makarna, tarhana, gözleme, ekmek ve bazlama gibi ürünleri vatandaşla buluşturuyor. Özellikle ilçenin şifa kaynağı olarak bilinen ‘Göceli tarhana’ lezzetiyle misafirler tarafından büyük ilgi görüyor. Yaptıkları yemeklerle ev ekonomisine katkı sağlayan kadınlar, hem sosyalleşip hem de ilçeye katma değer sağlıyor. “Kadınların azmi, gayreti ve özverisiyle şu an biz başarılı bir noktadayız”

Kooperatife olan ilgi ve alakanın yaptıkları işin ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini belirten Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak, güzel neticeler elde ettiklerini dile getirdi. İlçede bulunan kadınların azmi, gayreti ve özverisi ile başarılı bir noktada olduklarını söyleyen Baytak, “Valiliğimizin destekleriyle, kaymakamlığımızın önderliğinde Seyitgazi kadın kooperatifimizi yaklaşık iki ay önce kurduk. Bu kooperatifimizi kurmamızdaki temel amacımız Seyitgazi’de bulunan kadınlarımız hem sosyal hem de ekonomik anlamda kalkınmalarını sağlamak. Çok şükür ki çok güzel neticeler elde ediyoruz. Biz şu an emekleme aşamasındayız ama görüyoruz ki kooperatife olan ilgi ve alaka gerçekten bizim yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu göstermekte. Özellikle Seyitgazi’de bulunan kadınların azmi, gayreti ve özverisiyle şu an biz başarılı bir noktadayız” dedi. “Amacımız kadınlarımızın hem ekonomik ve sosyal kalkınmalarını sağlamak”

İlçenin en ünlü lezzetlerini vatandaşlarla buluşturduklarını belirten Baytak, “Bu kooperatifte üretilen ürünlerimizin başında ‘Göceli tarhana’ gelir. Göceli tarhana Seyitgazi’mizin şifa kaynağı dediğimiz bir çorbası. İkinci aşamada da gözlememiz vardır. Bu bölgede özellikle haşhaşlı gözleme çok ünlüdür. Bizim amacımız Seyitgazi’de var olan kadınlarımızın hem ekonomik ve sosyal kalkınmalarını sağlamak hem de ilçemize katma değer sağlamak. Kooperatifle beraber hem ilçede bulunan vatandaşlarımız hem de Afyon ve Antalya güzergâhında olduğumuz için yoldan geçen vatandaşlarımızın gelip burada çaylarını içebilecekleri, gözlemelerini yiyebilecekleri ve çorbalarını içebilecekleri bir ortam hazırlayabilmekti, bunu temin ettik. Özellikle kooperatifimizde bulunan kadınlarımızın da gayretiyle ve özverisiyle de şuan güzel bir noktayız. Ekmeklerimiz üretiliyor, burada bir fırınımız var. Gözlemelerimiz yapılıyor, çay eşliğinde vatandaşlarımız gelip buradan hem gözlemelerini hem de ekmeklerini yiyebilecekler” diye konuştu. “Hanımlar evde boş oturuyordu, daha sosyal olduk”

Kooperatifte çalışan 50 yaşındaki Umahan Özkan ise çalışmaya başladıklarından beri daha sosyal olduklarını söyleyerek, “Sağ olsun kaymakam hanımın desteğiyle kooperatifimiz kuruldu. Vali Bey de arkamız da durdu Allah razı olsun ikisinden de. Hanımlar evde boş oturuyordu, şimdi buraya gelip mantı, makarna, tarhana, gözleme, ekmek, bazlama onları yapıyoruz. Daha sosyal olduk. Evde yaptığımız ürünleri değerlendiremiyorduk şimdi burada değerlendiriyoruz. Ailemizi de katkıda bulunmak için de geldik” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Köyceğizli öğrenciler Masal Şatosu’na hayran kaldı

2022-06-26 14:45 - Eğitim

Müzik Festivali Fanta Fest başlıyor

2022-06-24 16:44 - Magazin

Balıkçı Kenan, yaz mevsiminde balığın faydalarını anlattı

2022-06-25 09:30 - Gündem

Fenomen avukatın sosyal medya soruşturmasında ‘ceza verilmesine yer yok’ kararı

2022-06-27 10:55 - Asayiş

Dr. Sadi Konuk’un gelini, Dr. Sami Ulus’un kızı kangren olmaktan son anda kurtuldu

2022-06-27 11:12 - Sağlık

Uluslararası Bursa Festivali’inde Selami Şahin ve Burcu Güneş sahne aldı

2022-06-25 09:07 - Magazin

Türkiye’nin en zehirli yılanı Tunceli’de görüntülendi

2022-06-26 13:33 - Yaşam

Sultanbeyli’de İETT otobüsüne takılan patenli gençten tehlikeli hareketler

2022-06-25 09:30 - Asayiş

Soli Güneş Festivalinde Emir Can coşkusu

2022-06-26 16:26 - Yaşam

Çubuk-1 Barajı’nda yaz akşam konserleri Özcan Deniz ile başlıyor

2022-06-30 16:46 - Yaşam

İlgili Haberler

Antalya'nın 5 falez plajında mavi bayrak dalgalanmaya başladı

13:38 - Yaşam

Kepez'e emekli ve esnaf kıraathanesi

19:56 - Yaşam

Kepez'de sünnet kayıtları devam ediyor

19:53 - Yaşam

Bakan Uraloğlu, Antalya Havalimanı'nda uçuş ve yolcu sayısı rekoru kırıldığını bildirdi

15:09 - Yaşam

Tarım girdileri geçen Nisan'a göre artış 8 kattan fazla

13:58 - Yaşam

Günün Manşetleri

Afyoncu: Viyana 341 yıl sonra düştü

00:56 - Spor

Korkuteli Müftüsü Mustafa Kızmaz'dan Çağrı: Çocuklarımızı Yaz Kur'an Kurslarına gönderelim

15:52 - KORKUTELİ

İsa Başkan'dan onurlu duruş: Oyuna gelmeyeceğiz

15:25 - Gündem

ARDA'YA selam, Kursa devam

13:45 - KORKUTELİ

Korkuteli Kaymakamı Üçüncü, yerinde kaldı.

01:17 - KORKUTELİ