23 Nisan İle Alakalı Özel Oturumda Çocuklar Meclis Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Koltuklarına Oturdu.

 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 103. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen özel oturumda, çocuklar Meclis Divanı ve ...

ANTALYA - 1 yıl önce

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 103. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen özel oturumda, çocuklar Meclis Divanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin koltuklarına oturdu. Dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan’a ilişkin milli ve demokratik değerlere vurgu yapan çocuklar, bu özel günü çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı ve minnetlerini iletti.

 

KOLTUKLAR EMANETİNİZ

Meclis Başkanı görevini üstlenen 12 yaşındaki Kemal Kumru, 23 Nisan etkinliklerinin çocukların bir günlüğüne başkanlık koltuğuna oturtulduğu bir müsamere gibi sunulmasının yanlış olduğunu belirterek, “Bunu bir müsamere gibi sunmaktan ya da algılamaktan lütfen vazgeçiniz. 23 Nisanlar, makam ve görevlerin birkaç saatliğine çocuklara emanet edildiği bir gün değildir. 23 Nisan, makamın gerçek sahiplerinin, emanetlerini kontrole geldikleri, yılın en anlamlı ve özel günüdür. 23 Nisanlar bu bakımdan, bir hesap günüdür. Yılın 364 günü emanetçisi olduğunuz sorumluluklarınızı, makam sahiplerinin huzurunda, sorgulama günüdür” dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Büyüklere seslenen Kemal Kumru, “Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkararak, bizlere güzel ve güçlü bir ülke miras bırakmak gibi büyük bir sorumluluğunuz olduğunu hatırlatmak için buradayız. Birlik ve beraberlikten, sevgiden, saygıdan ve çok seslilikten yana olduğumuzu göstermek için buradayız. Ben Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının Meclis Başkanı olarak; bizi duyan herkese birlik ve beraberlik çağrımı yineliyor, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız bu yılın, tüm dünyada barışın konuşulduğu bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

GELECEĞİN SAHİBİ ÇOCUKLAR

ATSO Başkanı adına konuşmasını gerçekleştiren 11 yaşındaki Aleksandra Sayılık, Mustafa Kemal Atatürk tarafından TBMM’nin açılışının çocuklara armağan edildiğini hatırlatarak, “Ulu önder her fırsatta Türkiye'nin geleceğinin çocukların ellerinde olduğunu ve ülkenin kalkınmasında önemli bir role sahip olacaklarını vurgulamıştır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocukların ülkenin geleceği için ne kadar önemli olduklarının altını çizmek ve onların kendilerine olan güvenlerini artırmak amacıyla armağan edilmiştir” dedi. 

 

EĞİTİMDE EŞİTLİK VE ÇOCUK İŞÇİLİĞİ SORUNU

Eğitimde fırsat eşitliğinden bahseden Sayılık, “Özellikle kırsal kesimlerde, okula erişim ve kaliteli eğitim imkânlarına ulaşma konusunda zorluklar yaşanmaktadır. Ayrıca, öğretmen yetersizliği, sınıf mevcudu fazlalığı, eğitim materyalleri yetersizliği gibi nedenlerle çocukların kaliteli bir eğitim almaları da zorlaşmaktadır” diye konuştu. Ülkenin en önemli sorunlarından birinin de çocuk işçiliği olduğunu dile getiren Başkan Sayılık, “Türkiye'de çocuk işçiliği, ne yazık ki hala bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Çocuk işçiliği, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine zarar vermektedir. Ayrıca, çocukların okula gitme ve eğitim almaları engellenmektedir” dedi.

 

ÇOCUK VE İSTİSMAR KELİMESİ YANYANA OLAMAZ

Çocuk istismarının hala yaşanıyor olmasının büyük bir sorun olduğuna işaret eden Başkan Sayılık, “Sizlerden öyle bir ülke istiyoruz ki; içinde “çocuk” kelimesinin yer aldığı hiç bir cümlede “istismar” kelimesi bulunmasın. Taleplerimizin en başında iyi bir eğitim, iyi bir gelecek ya da yüksek teknolojiye erişim imkânları yerine, çocukların cinsel, fiziksel veya duygusal istismara maruz kalmasını engellemenizi istemek zorunda olduğumuz için oldukça üzgünüz” diye konuştu.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Ünlü isim Instagram ve TikTok paylaşımları nedeniyle tutuklandı. Fuhuşa teşvikle suçlanıyor

2023-04-23 20:33 - Politika

Zuhal Topal hastaneye kaldırıldı. Hastaneden fotoğraf paylaştı

2023-04-21 20:09 - Politika

İl Emniyet Müdürü Sayın Orhan ÇEVİK'in Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajları

2023-04-20 10:24 - ANTALYA

Bayramda sahneye çıkan Pınar Eliçe, kalça dansı yaptı

2023-04-24 09:09 - Magazin

Bahar Kapıda bu hafta Tekirdağ oyunlarını ve lezzetlerini sunuyor

2023-04-23 18:39 - Magazin

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu bayrdamda ziyaret akınına uğradı

2023-04-21 21:09 - Gündem

Ramazan Bayramı da durdurmadı! Seda Sayan bu sefer de Lolita Lift operasyonu yaptırdı

2023-04-22 08:38 - Magazin

Başakşehir Fenerbahçe CANLI İZLE

2023-04-19 12:09 - Spor

Samsun'da zincirleme kaza! Çok sayıda yaralı var

2023-04-20 03:39 - Gündem

Dağlarda toplanan 'Kuzu Kulağı' tezgahlarda yerini almaya başladı

2023-04-25 13:39 - Sağlık

İlgili Haberler

Eynif Ovası'nın yılkı atları dronla görüntülendi

15:38 - ANTALYA

BÜRO MEMURSEN BASIN TOPALNTISI HABERİ

13:56 - ANTALYA

Kumlucalı başpehlivan Orhan Okulu, altın kemeri Antalya'ya ebedi götürmek istiyor

13:38 - ANTALYA

Tarlalardaki halılar kadın işçilerin emekleriyle pastelleşiyor

13:09 - ANTALYA

Başpehlivan Fatih Atlı'nın gözü Kırkpınar altın kemerinde

12:38 - ANTALYA

Günün Manşetleri

Eynif Ovası'nın yılkı atları dronla görüntülendi

15:38 - ANTALYA

BÜRO MEMURSEN BASIN TOPALNTISI HABERİ

13:56 - ANTALYA

Kumlucalı başpehlivan Orhan Okulu, altın kemeri Antalya'ya ebedi götürmek istiyor

13:38 - ANTALYA

Tarlalardaki halılar kadın işçilerin emekleriyle pastelleşiyor

13:09 - ANTALYA

Başpehlivan Fatih Atlı'nın gözü Kırkpınar altın kemerinde

12:38 - ANTALYA