Fransızlar, Macron'un sosyal ağlara erişimi kesme girişimini ifade özgürlüğüne aykırı buluyor

Fransa da vatandaşların çoğu, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron un ülkesinde çıkan olayların ardından sosyal medyaya erişimi kesebilecekleri yönündeki açıklamasının demokrasilerde normal karşılanmayacağını belirterek bu durumu ifade özgürlüğü ve demokrasiye aykırı bulduklar

Dünya - 12 ay önce

Fransa'da vatandaşların çoğu, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ülkesinde çıkan olayların ardından sosyal medyaya erişimi kesebilecekleri yönündeki açıklamasının demokrasilerde normal karşılanmayacağını belirterek bu durumu ifade özgürlüğü ve demokrasiye aykırı bulduklarını söyledi.Fransa'da yaşayan aktif sosyal medya kullanıcısı gençlerden Aya Gade, "Macron'un açıklamalarını ilk duyduğumda aklıma direkt Çin, Rusya ve bazı Afrika ülkeleri geldi." dedi. Afrika kökenli olduğunu belirten Gade, Macron'un söylemini ifade özgürlüğü açısından sorunlu gördüğünü belirterek "(Fransa) birden insan haklarının sınırlandığı bir ülke durumuna geldi. Aklıma insan haklarının kısıtlandığı diğer ülkeler geldi, bu iyi bir haber değil." diye konuştu.

HÜKÜMETİN MÜDAHALESİ BANA TEHLİKELİ GELİYORGüvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmasını istemeyen, ana akım medyadaki bir televizyon sunucusu da ifade ve basın özgürlüğünün tüm dünyada temel bir hak olduğu, kesinlikle bunlara dokunulmaması gerektiği değerlendirmesini yaptı. "İfade özgürlüğüne mutlak surette saygı duymalıyız. Aktif bir sosyal medya kullanıcısı değilim, sosyal medyada olanları çok takip etmiyorum ancak hükümetin isyanlar ya da başka sebeple müdahalesi bana tehlikeli geliyor." diyen sunucu, sosyal ağların gücünün ve genel anlamda bir iletişim faktörü olarak öneminin sorgulanması gerektiği yorumunu yaptı.

Sunucu, hükümetin, sosyal ağların kullanımını yasaklaması konusunda dikkatli olması gerektiği değerlendirmesinde bulunarak "Basın özgürlüğünün esas olduğunu söylemeliyim. Cumhuriyetin değerlerinden biri ve lekelenmemeli, kısıtlanmamalı. Çünkü bu tüm demokrasilerde temel bir değerdir." ifadesini kullandı.

FRANSA'YI YOK ETME AMACINDA DEĞİLİZLeonie Salvo ismindeki genç sosyal medya kullanıcısı da sosyal ağlara erişimin kesilmesinin iyi bir fikir olmadığını söyleyerek, "Biz de ülkeye yardım etmek istiyoruz. Fransa'yı yok etme amacında değiliz." dedi.

Magali Davrou da Fransa'nın özgür bir ülke olmakla ün kazandığını söyleyen Davrou, "Yabancılar, özgürlüğün kaybolduğu bir ülke olduğumuzu düşünebilir. Bence bu utanç verici." dedi.Diğer yandan bazı sosyal medya platformlarının özelliklerini kısıtladıkları itirafını yapan Hükümet Sözcüsü Olivier Veran'ın açıklamaları sosyal medyada tepki çekmişti.

MACRON NE DEMİŞTİ?Macron, 4 Temmuz'da Elysee Sarayı'nda, 17 yaşındaki gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından protestoların yapıldığı şehirlerin belediye başkanlarıyla bir araya gelmiş, konuşmasında "İşler çığırından çıktığında (sosyal medya ağlarına) erişimi düzenleyebilecek veya kesebilecek konumda olmalıyız." ifadesini kullanmıştı. Fransa Senatosu da, dijital platformlardaki paylaşımlara düzenleme getiren yasa tasarısını 5 Temmuz'da kabul etti.Fransız polisi, 27 Haziran'da Nanterre'de 3 kişinin bulunduğu araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael M'yi öldürmüştü. Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

patronlardunyasi.com

Haftanın Öne Çıkanları

Burcu Özberk'ten bikini şov! Güzel oyuncu fiziğiyle görenleri mest etti

2023-07-06 18:09 - Politika

Dilan Karataş kimdir. MasterChef All Star 2023 Dilan Karataş kaç yaşındadır. Dilan Karataş nereli?

2023-07-05 13:09 - Politika

Görkem Ünal kimdir. MasterChef All Star 2023 Görkem Ünal kaç yaşında. Görkem Ünal evli mi?

2023-07-05 11:09 - Politika

Tanga bikinisiyle çocuk havuzuna giren Aleyna Tilki, dans etti

2023-07-05 10:39 - Magazin

Azeri asıllı şarkıcı yine gözaltına alındı! Asya Alizade göç idaresine gönderilecek

2023-07-05 14:09 - Gündem

Başak Şengül ile Doğru Yorum TV100'de başlıyor

2023-07-03 13:09 - Magazin

Serbest kalma bedeli nedir? Bir futbolcunun serbest kalma ücreti ne demek?

2023-07-03 20:09 - Spor

Arda Güler'in yeni kulübü belli oldu. Ünlü futbolcu, Real Madrid'e transfer oldu

2023-07-04 23:09 - Spor

Şahan Gökbakar'dan Disney Plus açıklaması: Özür dilerim

2023-07-02 22:09 - Yaşam

Aslı Enver doğum yaptı! Aslı Enver ile Berkin Gökbudak'ın minik bebeğinin ismi belli oldu

2023-07-04 12:39 - Politika

İlgili Haberler

Kepez Belediyesi sponsorluğunda uluslararası şampiyona

13:49 - Dünya

Türkiye-Irak ilişkileri son dönemdeki üst düzey ziyaretlerle pekişiyor

13:39 - Dünya

Uysal'a Fransız ilgisi 30 avroluk arama kurtarma yardımı

14:26 - Dünya

Yoksul ülkenin zengin Kralı 3. Mswati (Esvati) Belek’te

08:09 - Dünya

Çin'de kayıp eski Dışişleri Bakanı'nın, meclis üyeliğinden "istifa ettiği" duyur

15:39 - Dünya

Günün Manşetleri

Ulaştırma alanında düzenlemeler için kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:08 - ANTALYA

Kemer'de Erasmus operasyonu

20:09 - Asayiş

FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-20" operasyonlarında 29 ilde 108 şüpheli yakalandı

19:08 - ANTALYA

Eynif Ovası'nın yılkı atları dronla görüntülendi

15:38 - ANTALYA

BÜRO MEMURSEN BASIN TOPALNTISI HABERİ

13:56 - ANTALYA