Ekrem İmamoğlu seferberlik yemini verdi: Namus şeref sözü verdim onlara!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk günden itibaren deprem bölgesinde görev alan ve İstanbul’a dönen 2 bin 800 kurum personeliyle bir araya geldi. Burada konuşma yapan İmamoğlu, deprem bölgesinde bulunan vatandaşların yaralarını sarmak için " ‘Milletimizin aklıyla, milletimizin

Gündem - 1 yıl önce

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk günden itibaren deprem bölgesinde görev alan ve İstanbul’a dönen 2 bin 800 kurum personeliyle bir araya geldi. İmamoğlu, çalışma arkadaşlarına yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

“AKLINIZIN, KALBİNİZİN O BÖLGEDE OLDUĞUNU BİLİYORUM”

“Bir yandan tabii ki evlerimize dönmenin mutluluğunu yaşarken bir yandan da hala aklınızın, kalbinizin o bölgede olduğunu biliyorum. Yurttaşlarımıza destek vermek ve onlara hala el uzatmak istediğinizi de biliyorum. Ben de aynı duygular içerisindeyim. Ve içiniz rahat olsun. Bu kurum ve 16 milyon İstanbullu olarak, bizler, bu sürecin en son anına kadar o bölgenin yanında olacağımızı, milletimizin o bölgede tekrar ayağa kalkması için, çocuklarımızın yuvalarında mutlu ve kendilerini teminat altında hissetmeleri için, sizlerin Belediye Başkanı olarak sizler adına, buradan orada yaşayan bütün yurttaşlarımıza söz veriyorum ki; hiçbirini, hiçbir anında yalnız bırakmayacağız. Ve hem yaraların sarılması için var gücümüzle çalışacağız hem de İstanbul'daki işlerimizi ihmal etmezken, İstanbul’un da bu tehditle her gün belki korku, belki sıkıntı içerisinde yaşamasını engellemek için de çok büyük bir seferberlik başlatacağız.” 

“NAMUS, ŞEREF SÖZÜ VERDİM HER BİRİSİNE”

“Ben, onların yanında olmak adına, her birine gördüğümde söz verdim. ‘Sizleri yalnız bırakmayacağız’ dedim. Ve ‘Bu zorluklardan sıyrılıp, bambaşka bir yeni başlangıcı hep birlikte inşa edeceğiz’ dedim. ‘Milletimizin aklıyla, milletimizin birikimiyle o 10 ilimizin en güzel şekliyle geleceğe tutunması için, var gücümüzle çalışacağım’ dedim. Namus, şeref sözü verdim her birisine. İnanınız bu sözü verirken, halkımızın da aynı sözü içinden verdiğini biliyorum. Onların da en güçlü temsilcilerinin bu salonda bulunan siz kıymetli yol arkadaşlarım olduğunu biliyorum. Bizim yol arkadaşlığımız; acısıyla, tatlısıyla, çalışma arkadaşı olduğumuz bugünlerde sabit kalmayacak. Allah nasip ederse, hayatımız, ne kadar ömrümüz olursa, nerede karşılaşırsak karşılaşalım, her bir çalışma arkadaşımın bugünlerini hatırlayacağım, sizlerle -Allah ne kadar ömür verirse bilmiyorum ama- karşılaştığım her ortamda, ilerleyen yıllarda böyle kucaklaşan, sarılan bu günleri hatırlayana bir yol arkadaşımız olduğunu unutmayın. Ben sizi bu anlamda hiç unutmayacağım ve hep hatıralarımda kalacaksınız. Hepinizi sevgiyle, saygıyla kucaklıyorum. İyi ki varsınız. İyi ki bir arada çok güzel işler yapmaya gayret ediyoruz. Milletimizin her anında, onların yanında olmaya, hep birlikte gayret ediyoruz.”

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından, deprem bölgesinde görev yapan binlerce İBB personeli adına, farklı birimlerden toplam 18 çalışana sembolik plaketleri takdim edildi.

Kaynak: Medyatava
Haftanın Öne Çıkanları

Yılmaz Özdil duyurdu! Oya Başar ve Ruhat Mengi, Sözcü TV'de

2023-02-22 16:12 - Magazin

Ünlü oyuncu siyasete atıldı. İşte oyuncu ve yönetmen Onur Saylak'ın partisi...

2023-02-23 01:39 - Politika

Muğla'da korkutan deprem. Deprem yüzeye çok yakın gerçekleşti. Deprem birçok ilden hissedildi

2023-02-21 19:39 - Gündem

Adıyaman'da depremde ölen 9 gazeteci anıldı

2023-02-18 18:41 - Magazin

Zakharyan'ın menajerinden Galatasaray açıklaması!

2023-02-20 01:09 - ANTALYA

Meral Akşener, Ekşi Sözlük'e sahip çıktı

2023-02-24 22:11 - ANTALYA

Sosyal medya fenomeni Evra Köseoğlu hayatını kaybetti

2023-02-21 16:40 - Politika

Depremzedeler için ücretsiz ev ilanları! Sahibinden ilanlar yayımlandı...

2023-02-21 12:10 - ANTALYA

Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar deprem bölgesinde

2023-02-23 23:39 - Gündem

Depremde hayatını kaybeden fenomen Taha Duymaz'ın enkazdan çıkan eşyaları yürek sızlattı

2023-02-19 03:10 - Politika

İlgili Haberler

TBMM Dilekçe Komisyonu

18:39 - Gündem

İsa Başkan'dan onurlu duruş: Oyuna gelmeyeceğiz

15:25 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR TAZMİNATI TALEBİ

13:40 - Gündem

İsa Başkan, hızlı başladı hem yıkıyor hem yapıyor

12:28 - Gündem

AKSU ÇAYI İŞGALDEN ARINDIRILACAK

12:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Afyoncu: Viyana 341 yıl sonra düştü

00:56 - Spor

Korkuteli Müftüsü Mustafa Kızmaz'dan Çağrı: Çocuklarımızı Yaz Kur'an Kurslarına gönderelim

15:52 - KORKUTELİ

İsa Başkan'dan onurlu duruş: Oyuna gelmeyeceğiz

15:25 - Gündem

ARDA'YA selam, Kursa devam

13:45 - KORKUTELİ

Korkuteli Kaymakamı Üçüncü, yerinde kaldı.

01:17 - KORKUTELİ