?>

Baklava nasıl yapılır? 1 tepsi cevizli baklava malzemeleri ve tarifi

Baklava Osmanlı mutfağından gelen en güzel tatlardan biridir. Namı dünyaya yayılan, bayramların baş tacı olan baklava şerbeti ve ağızda dağılan kıvamıyla kendine hayran bırakıyor. Baklavayı dışardan almak yerine evde hazırlamak istiyorsanız adım adım baklava tarifini haber

Yaşam - 2 yıl önce

Baklava özellikle bayram günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Bayram zamanlarında sıklıkla hazırlanır, misafirlere servis edilir. Çıtır çıtır şerbetli nefis cevizli baklavayı evinizde de hazırlayabilirsiniz. Yaklaşık bir saatte hazırlanan cevizli baklavayı 45 dakikada pişirebilirsiniz. İşte 1 tepsi cevizli baklava malzemeleri ve tarifi.

CEVİZLİ BAKLAVA MALZEMELERİ

Hamuru için:2 adet yumurta1 çay bardağı süt1 çay bardağı ayçiçek yağı1 yemek kaşığı sirke3,5 su bardağı un1/4 çay kaşığı tuz

Şerbeti için:

4 su bardağı su4 su bardağı toz şeker1 tatlı kaşığı limonun suyu

İçi için:

3 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)

Açmak için:

1,5su bardağı nişasta

Üzeri için:

200 gram eritilmiş tereyağı1/2 çay bardağı sıvı yağ

CEVİZLİ BAKLAVA TARİFİ

Baklavanın şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alıp karıştırın.

Ocağın üzerinde kaynamaya bırakın.

Kaynadığında limon suyu ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamurunu hazırlamak iin tüm malzemeleri karıştırın.

Unu azar azar ekleyin.

Hepsini yoğurun.

Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edin.

10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.

Hamuru 40 eşit parçaya bölün.

10 beze, 10 beze olacak şekilde kendi arasında 4 gruba ayırın.

10 tanesini tezgah üzerine alın, geriye kalan 30 adedin üzerine bez örtün, kurumalarını engelleyin.

10 bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde tek tek açın.

Aralarına nişasta serpin ve üst üste koyun.

10 bezeden oluşan birleşimi merdane ile fırın kabınızın büyüklüğünde açarak tek bir yufka haline getirin.

İnceldiğinde birleşmiş olan yufkaları tek tek açarak ayırın ve fırın kabınıza yerleştirin.

Zorlayıcı olursa tek tek açmak yerine tek bir tabaka halinde de koyabilirsiniz.

Cevizleri ekleyin.

Aynı işlemi diğer 10 yufka için de tekrarlayın.

Toplamda aynı işlemi 4 defa yapacaksınız ve baklavanız 40 yufkadan oluşacak.

Yufkada bittiğinde kesme işlemine başlayabilirsiniz.

Yufkalara yıldız şeklini verin. İsterseniz kare kare de kesebilirsiniz.

Tereyağını eritin ve üstünde oluşan köpüğü mutlaka alın. 

Sıvı yağı da tereyağının içine alın ve bir kaşık yardımıyla baklavanızın her yerine yedirin.

140 dereceye ayarladığınız fırına verin 40-45 dakika düşük ısıda pişirin.

Baklavayı fırından aldığınızda ilk sıcağı çıktığında şerbetini dökün.

2 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Etiketler baklava Ramazan Bayramı Bayram tatlı osmanlı mutfağı şerbet şerbetli tatlı
Haftanın Öne Çıkanları

Hilal Altınbilek yeni aşkıyla ilgili ilk kez konuştu: Çok mutluyum

2023-04-12 09:39 - Politika

Gül Sunal'dan oğlu Ali Sunal hakkında şaşırtan yorum: Bunu ben doğurmuş olamam

2023-04-13 13:09 - Politika

'Bunu ben doğurmuş olamam'. Gül Sunal'dan oğlu Ali Sunal hakkında şaşırtan yorum

2023-04-13 17:09 - Politika

Hatay'da 1200 kişiye mezar olan 600 Evler Sitesi'nde bir tutuklama daha

2023-04-13 22:39 - Gündem

Kumpas savunucusu Hilal Kaplan'dan Ergin'in CHP listesinden adaylığına tepki

2023-04-11 09:39 - Magazin

İsmail Altunsaray kimdir. Şarkılar Bizi Söyler konuğu İsmail Altunsaray kaç yaşında. Evli mi?

2023-04-15 19:09 - Politika

Antalya milletvekili adayları! PARTİ PARTİ TAM LİSTE

2023-04-10 22:39 - ANTALYA

Uraz Kaygılaroğlu'ndan takipçisine yanıt: Mükemmel bir babayım

2023-04-15 17:39 - Politika

HaberTürk TV Ekonomi Müdürü istifa etti. İşte Ebru Baki'nin yeni adresi...

2023-04-14 19:39 - Magazin

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya yakalandı. Ürfi Çetinkaya kimdir?

2023-04-12 04:09 - Gündem

İlgili Haberler

Ramazanın ilk günü Türkiye'deki en uzun ve en kısa oruç arasındaki fark 2 dakika olacak

12:27 - Yaşam

Bitlisli "Yaşayan İnsan Hazinesi", üçüncü kuşak olarak baston sanatını yaşatıyor

13:02 - Yaşam

Baba mirası 80 yıllık ekmek teknesinin kapısını her gün açıyor

14:38 - Yaşam

87 yaşındaki masa tenisçi Ahmet Özer, 54 yaşındaki oğluyla raket sallıyor

12:13 - Yaşam

Çinli damada Karadeniz usulü horonlu düğün

15:28 - Yaşam

Günün Manşetleri

Yaşlılara Saygı Haftası’nda Kepez’in huzurevine anlamlı ziyaret

13:09 - Gündem

Toroslar’ın simgesi keçiler, sanatın büyüsüyle tuvalde

11:47 - Gündem

Kepez’de Down Sendromlular Günü senfonik türküler konseri

11:30 - Gündem

Kepez’in parklarına modern dokunuş

11:50 - Gündem

Kepez’den 18 Mart’a özel video

17:22 - Gündem